Zwerfvuil

Jaarlijkse zwerfvuilactie

Om mensen bewust te maken van het zwerfvuilprobleem organiseren de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur en het gemeentebestuur jaarlijks een grote zwerfvuilactie. Deze actie gaat steevast door tijdens het vierde weekend van september.

Hoe kan jij helpen?

  • Plaats: gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”, Gemeenteplein 1, 8780 Oostrozebeke
  • Uur: afspraak op zaterdag 24 september 2022 om 8.45 u., einde is voorzien rond 12 u. met gratis hapje en drankje voor elke vrijwilliger
  • Inschrijven: vanaf eind augustus tot en met maandag 19 september 2022 via www.oostrozebeke.be/eloket.

Word Mooimaker

We hebben het allemaal al eens gezien: blikjes, flesjes, plastic zakjes en andere rommel in onze straten, pleinen en grachten. Ben je dat ook zo beu? Dan kan je, net als vele andere vrijwilligers, er zelf iets aan doen! Word ook Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Claim je plekje op via http://mooimakers.be/actiekaart en het gemeentebestuur zorgt voor het nodige opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken).

Wil je meer weten over wat jij kan doen tegen zwerfvuil? Ga dan naar de website van mooimakers of neem contact op met de dienst projecten groen en milieu.

Meer informatie

Wens je meer informatie over de zwerfvuilactie? Contacteer dan de dienst projecten groen en milieu.

Wens je meer informatie over zwerfvuil in het algemeen? Surf dan naar www.mooimakers.be.

Wil jij zelf ook de handen uit de mouwen steken en Mooimaker worden? Surf dan als de bliksem naar de website van mooimakers.