Zwerfvuil

Word Mooimaker

We hebben het allemaal al eens gezien: blikjes, flesjes, plastic zakjes en andere rommel in onze straten, pleinen en grachten.
Ben je dat ook zo beu? Doe er dan, net zoals andere vrijwilligers, zelf iets aan! Word ook een Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Claim je plekje op via http://mooimakers.be/actiekaart en het gemeentebestuur zorgt voor het nodige opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken).

Wil je meer weten over wat jij kan doen tegen zwerfvuil? Ga dan naar de website van mooimakers of neem contact op met de dienst projecten groen en milieu.

Jaarlijkse zwerfvuilactie

Om mensen bewust te maken van het zwerfvuilprobleem organiseren de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur en het gemeentebestuur jaarlijks een grote zwerfvuilactie. Deze gaat steevast door tijdens het vierde weekend van september.

Ook dit jaar kan je meedoen met je vereniging, met je gezin, je vrienden, …

Alle opruimmateriaal (handschoenen, fluojasjes, grijpstokken, …) wordt voorzien. We sluiten de actie rond de middag af met een hapje en een drankje in het gemeenschapscentrum. Iedere deelnemer krijgt een leuke attentie mee naar huis.

Is er een plekje in Oostrozebeke dat je zwerfvuilvrij zou willen zien? Geef je suggestie dan gerust mee bij je inschrijving.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf eind augustus. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie

Wens je meer informatie over de zwerfvuilactie? Contacteer dan de dienst projecten groen en milieu.

Wens je meer informatie over zwerfvuil in het algemeen, surf dan naar deze de website van mooimakers.

Wil jij zelf ook de handen uit de mouwen steken en Mooimaker worden? Surf dan als de bliksem naar de website van mooimakers.