Zwerfvuil

Oostrozebeke houdt grote lenteschoonmaak!

In 2004 organiseerde het gemeentebestuur voor het eerst een grootschalige zwerfvuilactie. Maar liefst 65 enthousiaste kinderen, landbouwers, minaraadsleden en leden van diverse Oostrozebeekse (jeugd)verenigingen hielpen toen om Oostrozebeke op te ruimen!

20 jaar later blijkt zwerfvuil nog steeds een grote uitdaging te zijn, ook in Oostrozebeke. Het opruimen ervan kost handen vol geld én tijd. We blijven echter niet bij de pakken zitten en blijven inzetten op sensibilisatie en opruimacties. Daarom organiseren de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur en het gemeentebestuur ook dit jaar opnieuw een grote zwerfvuilactie.

Handen uit de mouwen!

Hou jij ook van een zwerfvuil-vrije buurt? Met grijper en zwerfvuilzak in de hand ruimen we Oostrozebeke samen op.
Zin om mee te doen? Je bent van harte welkom op de jaarlijkse zwerfvuilactie. 

Hou deze pagina in de gaten voor meer concrete informatie. 

Word Mooimaker

We hebben het allemaal al eens gezien: blikjes, flesjes, plastic zakjes en andere rommel in onze straten, pleinen en grachten. Ben je dat ook zo beu? Dan kan je, net als vele andere vrijwilligers, er zelf iets aan doen! Word ook Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Claim je plekje op via http://mooimakers.be/actiekaart en het gemeentebestuur zorgt voor het nodige opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken).

Wil je meer weten over wat jij kan doen tegen zwerfvuil? Ga dan naar de website van mooimakers of neem contact op met de dienst projecten groen en milieu.

Meer informatie

Wens je meer informatie over de zwerfvuilactie? Contacteer dan de dienst projecten groen en milieu.

Wens je meer informatie over zwerfvuil in het algemeen? Surf dan naar www.mooimakers.be.

Wil jij zelf ook de handen uit de mouwen steken en Mooimaker worden? Surf dan als de bliksem naar de website van mooimakers.