Herstelling Zwaantjesbrug van april tot juni 2024

Van april tot half juni wordt de Zwaantjesbrug over het kanaal Roeselare-Leie in Wielsbeke hersteld. De brug werd al meermaals aangereden door te hoge voertuigen op de N382 Expresweg. Hierdoor is een ligger van de brug gescheurd en moet die worden vervangen. De andere liggers zijn beschadigd en moeten worden hersteld. Het wegverkeer op en onder de brug zal tijdelijk onderbroken zijn. 

De werken worden gefaseerd uitgevoerd

  • FASE 1: 3 T.E.M. 23 APRIL: AFSLUITEN N382 EN FABIOLALAAN

Tijdens de eerste fase wordt zowel de Expresweg onder de brug als de Fabiolalaan op de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug. Het fietsverkeer langs het kanaal kan gebruik maken van de Verbindingsstraat, Stationsstraat en Vaartstraat.

  • FASE 2: 24 T.E.M. 30 APRIL: AFSLUITEN N382, ALTERNEREND VERKEER IN FABIOLALAAN

Vanaf 24 april wordt opnieuw gemotoriseerd verkeer toegelaten op de brug. Het verkeer zal door verkeerslichten geregeld alternerend kunnen passeren. Fietsers kunnen de Fabiolalaan in 2 richtingen gebruiken.

  • FASE 3:1 MEI T.E.M. 11 JUNI: N382 OPEN, ALTERNEREND VERKEER IN FABIOLALAAN

Het verkeer op de Expresweg langs de vaart zal vanaf 1 mei opnieuw onder de brug door kunnen rijden.

  • FASE 4: 12 EN 13 JUNI: AFSLUITEN N382, ALTERNEREND VERKEER IN FABIOLALAAN

Op 12 en 13 juni zal de doorgang onder de brug opnieuw twee dagen onderbroken zijn om de bekisting van de nieuwe betonconstructie te verwijderen. Eens dat is uitgevoerd, zijn de werken voorbij.

Zwaar verkeer

Het zwaar verkeer van en naar de E17 wordt tijdens de onderbreking van de N382 omgeleid via afrit 4 Deerlijk en de gewestwegen N36 in Harelbeke en de N50 in Ingelmunster.

Scheepvaartverkeer

Er zal naar aanleiding van deze werken geen hinder zijn voor het scheepvaartverkeer.

Meer info bij de Vlaamse Waterweg