Nieuw park: naam gezocht!

Gepubliceerd opmaandag 13 sep 2021 om 13:13

Deze zomer werd niet stilgezeten in het centrum van onze gemeente. Naast een uitbreiding van het park Mandelmeersen met de hondenloopweide werd ook het park achter het appartementsblok ‘Zilvertorens’ in de Kalbergstraat aangelegd. De gronden achter de voormalige schoolsite van ‘De Grote Tovenaar’ werden aangekocht door het gemeentebestuur, zodat het park zich nu uitstrekt van de Kalbergstraat tot de Tieltsteenweg.

In het park werden twee poelen gegraven om allerhande fauna en flora aan te trekken. Een half-verhard pad brengt voetgangers en fietsers nu op een veilige manier van de Kalbergstraat naar de Tieltsteenweg. Verder zal je ook via niet-verharde graspaden het uitgestrekte parkgebied kunnen verkennen. Let op: de laagst gelegen gedeeltes van het park zijn in valleigebied gelegen en kunnen dus drassig zijn. Het verharde pad werd licht verhoogd aangelegd om natte voeten te vermijden. Een groot deel van het park zal extensief beheerd worden. Zo wordt een interessante graslandvegetatie bekomen. Er wordt eveneens een groot gedeelte intensief gemaaid, zodat er naar hartenlust kan worden geravot, gepicknickt, … Op verschillende locaties in het park worden zitbanken geplaatst. Het park werd aangelegd in samenwerking met stadlandschap ’t West-Vlaamse Hart.

In het najaar van 2021 wordt – op dag van de natuur en in samenwerking met Natuurpunt De Torenvalk en Stadlandschap ‘t West-Vlaamse Hart – een plantdag georganiseerd. Duizenden bosgoedplantjes en tientallen bomen zullen worden aangeplant in het park. Het zicht op de Mandelvallei wordt uiteraard bewaard. Meer info over Dag van de Natuur kan je terugvinden op www.detorenvalk.be.

Zoek je mee naar een passende naam?

Het park – dat in het verlengde ligt van park Mandelmeersen – verdient een mooie naam. Heb jij een leuk of origineel voorstel? Geef het dan voor 31 oktober 2021 door via volgende link. De nieuwe naam wordt in 2022 bekendgemaakt.