Word jij onze nieuwe kringloopvrijwilliger?

Gepubliceerd opdonderdag 24 mrt 2022 om 15:08

Heb jij groene vingers? Wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden. Wil je voedselverlies voorkomen? Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht misschien wel iets voor jou.

Gemeentelijke kringloopkrachten beheren de demoplaats op het recyclagepark, maar geven soms ook compostlessen in scholen, delen hun verhaal op een stand tijdens een tuinevent, … en ijveren voor een afvalarme en natuurvriendelijke manier van tuinieren. Door je verhaal vanuit een andere invalshoek (die van de biologische kringloop) te benaderen, wek je wellicht ook de interesse van andere mensen. Niet alleen mensen met een tuin behoren tot de doelgroep, maar iedere burger die op een meer bewuste manier wil consumeren.

I.V.I.O. zal in de loop van 2022, bij voldoende interesse, een gratis opleiding organiseren voor nieuwe kringloopvrijwilligers. In deze opleiding, in samenwerking met VLACO, krijg je de basisinformatie over kringlooptuinieren mee en leer je hoe je dit verhaal het best deelt met anderen. Na deze opleiding kan je als vrijwilliger aan de slag bij je gemeente en bij I.V.I.O. Je krijgt vervolgens ook de kans om je te verdiepen in bepaalde kringlooptechnieken zoals insectenhotels, compostgebruik, voedselverlies, etc.

Interesse? Neem dan contact op met I.V.I.O. via emily.meiresonne@ivio.be