Werkgroep Oostrozebeeks Erfgoed

Verschillende vrijwilligers zetten zich in om het erfgoed van onze gemeente te bewaren en via heel afwisselende projecten aan de inwoners bekend te maken. Zij vormen samen de Werkgroep Oostrozebeeks Erfgoed (WOE).

Jaarlijks worden er een aantal vaste activiteiten georganiseerd zoals de erfgoeddag, een stand op de plaatselijke braderie, …

Daarnaast werken ze aan uiteenlopende projecten zoals de uitbouw van een archief met oud fotomateriaal, het inventariseren van de verdwenen café's in Oostrozebeke, info over de gesneuvelde soldaten en burgerslachtoffers tijdens de wereldoorlogen, de geschiedenis van de Sint-Amandskerk, de evolutie van De Ginste doorheen de geschiedenis, ...

Vrijwilligers

Maandelijks vergaderen de leden van de WOE in het gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos". Extra vrijwilligers zijn altijd welkom om onze erfgoedcel te komen versterken.

  • Ben jij geïnteresseerd in cultureel erfgoed en de geschiedenis van onze gemeente?
  • Wil jij je samen met de andere leden verdiepen in het documenteren en bewaren van ons Oostrozebeeks erfgoed?
  • Lijkt het je leuk om mee projecten uit te werken?

Neem dan contact op met de WOE via Ronny Mabbe - mabbe.ronny@gmail.com - 056 66 92 36.

Volg de WOE

Via de facebook-pagina 'Uit het archief van Oostrozebeke' kom je meer te weten over de geschiedenis van onze gemeente.

Oproep!

Ondertussen blijft de werkgroep nog steeds op zoek naar herinneringen uit het Oostrozebeeks verleden (foto's, documenten, affiches, boeken, voorwerpen, ...).

Kan je hen hiermee verder helpen? Neem dan contact op met de WOE.

Programma