Verbroedering Wetter

Oostrozebeke is sinds 1976 verbroederd met Wetter (Hessen), een dorp in Duitsland. Wetter heeft 9 781 inwoners en bestaat uit een stadskern en de stadsdelen Amönau, Mellnau, Niederwetter, Oberndorf, Oberrosphe, Todenhausen, Treisbach, Unterrosphe en Warzenbach. Wetter (Hessen) heeft een oppervlakte van 104 km² en ligt tussen Wollenberg en Burgwald op een hoogte van 220 m.

De verbroederingsactiviteiten vinden afwisselend plaats in Oostrozebeke en Wetter. Na vele jaren kunnen we rekenen op een vaste kern die op vaste basis contacten onderhoud met families in Wetter. In 2016 vieren we het 40-jarig bestaan van deze verbroedering. De activiteiten hiervoor zullen doorgaan in Oostrozebeke.

Wil jij ook graag verbroederen met Wetter? Neem dan contact op met de dienst cultuur.

Projectsubsidies verbroedering met Wetter

Het gemeentebestuur voorziet een subsidie voor erkende Oostrozebeekse verenigingen die een project uitwerken in kader van de verbroedering.

Wat zijn de stappen?

  • Je schrijft een brief naar het college van burgemeester en schepenen waarin u uw project voorstelt.
  • Jouw project moet voldoen aan de voorwaarden vastgesteld in het reglement voor het verlenen van toelagen voor projectwerkingen in het kader van de verbroedering met Wetter vastgesteld in zitting van het schepencollege van 10 januari 2001.
  • Het college behandelt jouw aanvraag.
  • Je ontvangt een brief met de beslissing van het college.
  • De uitbetaling van de subsidie gebeurt door de financiële dienst. 

Regelgeving?

Het reglement voor het verlenen van toelagen voor projectwerkingen in het kader van de verbroedering met Wetter vastgesteld in zitting van het schepencollege van 10 januari 2001.