Wandel- en fietsroutes in Oostrozebeke

Heel wat fiets- en wandelroutes doorkruisen onze gemeente.

Wil je Oostrozebeke eens te voet of per fiets ontdekken, dan helpen we jullie graag verder met deze routes.

Mandeldalfietsroute

De Mandeldalfietsroute is een fietsroute in de Leiestreek van 54km.

Via authentieke buurtwegen fiets je langs provinciedomein Baliekouter in Wakken, fruitboomgaarden in de omgeving van Dentergem, door de Mandelmeersen en over een oude spoorbedding die door het landschap snijdt in Oostrozebeke. Je doet het groene jaagpad van het kanaal Roeselare-Leie aan in Ingelmunster. In Meulebeke passeer je eeuwenoud erfgoed zoals kasteel Ter Borcht. Bovenop de Poelberg in Tielt, de enige beklimming op deze anders vlakke route, heb je een fantastisch uitzicht over de Mandelvallei. Je kan onderweg uitblazen op een rustpunt bij de hoeveproducenten of op een gezellig terras.

Tal van toffe hotspots op of vlakbij de route, zoals café De Fagot in Ingelmunster, Bierkasteel in Izegem en Bistro Lin’eau in Wielsbeke. Ontdek ze op www.toerisme-leiestreek.be/leiespots.

Kaart Mandeldalfietsroute

Meer info: www.westtoer.be

Wandelroutes

5 leuke wandelingen van verschillende afstanden. Door de QR-code in te scannen, kom je op de website terecht van RouteYou en kan je volgen via je gsm.

In de bijlages onderaan deze pagina vind je de wandelroutes in PDF.

Fietsen in 't West-Vlaamse hart

6 unieke routes in eigen streek nodigen je uit om op verkenning te gaan in de regio van ’t West-Vlaamse hart. Elke route heeft telkens in een apart thema.

De routes (met knooppunten) vind je onderaan in de bijlagen of kunnen afgehaald worden in de bibliotheek en in het gemeentehuis.

Fiets- en wandelzoektochten

Heb je zin om de mooie plekjes van Oostrozebeke te ontdekken en ondertussen iets actiefs te doen (met de kinderen)? Dan zijn onze fotozoektochten zeker een goed idee!

Deze wandel- of fietstochten kan je combineren met een verfrissing of een hapje bij de lokale horeca.

Veel plezier!