Gezocht: "vélomoatjes"

Gepubliceerd opdonderdag 16 jun 2022 om 10:21

“Samen weg” met de duofiets of rolstoelfiets

Met de financiële steun van G-sport Vlaanderen en de geldinzameling via crowdfunding kon WZC Rozenberg een duofiets aankopen. Het woonzorgcentrum beschikt eveneens over een rolstoelfiets. Beide fietsen zijn voorzien van elektrische trapondersteuning.

Fiets je graag? Heb je nog wat vrije tijd over? Het WZC Rozenberg start met “samen weg” en zoekt vrijwilligers om op regelmatige basis een “vélomoatje” te zijn. Een vélomoatje is veel meer dan de persoon waarmee je een fietsduo vormt. Naast het bewegend en sociaal aspect staat ook het samen weg zijn centraal.

In de opstartfase zullen de vélomoatjes ritjes kunnen maken met een bewoner van het woonzorgcentrum naar bijvoorbeeld de markt op vrijdag, de begraafplaats, de vroegere woonst,…
In de toekomst worden de fietsen ook verhuurd. Bejaarden of personen met een beperking kunnen dan samen met een familielid of kennis fietsen. We willen ook aan een bejaarde of persoon met een beperking die zelf geen chauffeur kent een vélomoatje koppelen.

Interesse?
Ben je minimum 18 jaar en heb je zin om wekelijks, tweewekelijks of maandelijks fietsritten mee te helpen realiseren?
Laat weten als je interesse hebt. Twijfel je of heb je nog vragen, neem dan zeker contact op. Wij geven graag nog een woordje uitleg of je kan een testrit maken.

Info

WZC Rozenberg
elien.vermeulen@oostrozebeke.be
tel. 056 67 14 92