Vaccinatie 5- tot 11- jarigen in vaccinatiecentrum Tielt Noord

Gepubliceerd opdinsdag 11 jan 2022 om 16:45
Conform de richtlijnen van Agentschap Zorg en Gezondheid, prikt ook Vaccinatiecentrum Tielt Noord de 5- tot 11-jarigen in de loop van januari. De eerste uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit.
De vaccinatieronde voor kinderen van 5 tot 11 jaar start op zaterdag 15 januari 2022. Er zal telkens geprikt worden op zaterdag en woensdag. Kinderen krijgen een verminderde dosis van het Pfizer-vaccin. Net als bij volwassenen worden twee prikjes in de bovenarm voorzien, met een tussentijd van drie weken. Kinderen met een onderliggende aandoening krijgen voorrang.

Praktisch

De uitnodigingsbrief ontvang je digitaal en op papier. Die ziet er exact hetzelfde uit voor alle leeftijdsgroepen. Je brengt de uitnodigingsbrief mee naar het vaccinatiecentrum, samen met de kids-ID of ISI+ kaart. Kinderen tussen 5 en 11 jaar hebben de toestemming nodig van hun ouder(s) of voogd om gevaccineerd te kunnen worden. 
  • Komt één ouder of voogd naar het vaccinatiecentrum, dan is een toestemmingsbrief niet nodig. 
  • Een kind begeleid door een volwassene anders dan de ouder(s) of voogd, heeft een toestemmingsbrief nodig. Een voorbeeld van die brief vind je op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.
Opgelet: ook voor de tweede prik na drie weken is toestemming verplicht via de toestemmingsbrief of aanwezigheid van de ouder(s) of voogd 

Heb je verschillende kinderen tussen de 5 en 11 jaar? Dan wacht je best even af tot je alle uitnodigingen krijgt om hen online of via het callcenter samen in te plannen. 

Meer info? 

Deze vaccinatie is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. Het kindervaccin is veilig en verkleint het risico op besmettingen en ziekte, zowel voor het kind zelf als de naasten, school- of vrijetijdsomgeving. Veelgestelde vragen kan je raadplegen op https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.