Vaccinatiecentrum Europahal: het gaat vooruit!

Gepubliceerd opdonderdag 1 apr 2021 om 08:40

Het vaccinatiecentrum is inmiddels anderhalve maand operationeel en schakelt in de komende periode een paar versnellingen hoger. Nog deze week wordt de 5 000e prik geplaatst, net als de eerste zogenoemde tweede prikken. 

Sinds vorige week draaien de shifts ook op volle capaciteit, waarbij de vier vaccinatielijnen gelijktijdig in gebruik zijn. Nu zaterdag is een eerste weekendsessie ingepland. In het weekend van 10 en 11 april 2021 prikt het centrum trouwens voor het eerst een volledig weekend, met sessies over alle vier de lijnen zowel in de voor- als de namiddag.

De verwachting is dat tegen eind april alle 65-plussers gevaccineerd zijn. Nog eind april worden extra vaccins verwacht, wat maakt dat het centrum het aantal inentingen verder kan opschalen en vermoedelijk ook voor het eerst start met avondshifts.

Naar schatting zouden wij tegen 1 mei 2021 uitkomen op een 15 000-tal prikken, een kwart van de 60 000 vaccinaties die voor Tielt en partnergemeenten zijn gepland.

Voor alle praktische info, veelgestelde vragen of een instructievideo kan je nog steeds terecht op www.vaccinatiecentrumtielt.be.