1 november 2022: Reveil

Oostrozebeke organiseert een troostmoment op 1 november om 16 u. op de begraafplaats van de Kalbergstraat.

Als de COVID-19 pandemie ons alvast 1 ding heeft geleerd, dan is het dat we op een warmere manier moeten omgaan met afscheid en rouw.

Oostrozebeke wil het signaal geven dat niemand wordt vergeten. Daarom organiseert de gemeente een troostmoment in het kader van Reveil, een non-profitorganisatie die bouwt aan een warmere rouwcultuur voor Vlaanderen. De missie is om de inwoners een hart onder de riem te steken, en om afscheid bespreekbaarder te maken.

Wat is Reveil?

Al in 140 gemeenten worden op 1 november dergelijke ingetogen Reveil troostconcerten georganiseerd. Dit zijn serene herdenkingsmomenten waarbij mensen samenkomen om een eerbetoon te brengen aan onze overledenen, met lokale muziek, poëzie en levensverhalen.

Wie niet ter plekke aanwezig kan zijn, kan terecht op de Facebookpagina van Reveil Vlaanderen voor het Slotmoment met gastvrouw Lieve Blancquaert. Je kan deze ook achteraf herbekijken.

Meer info: www.reveil.org - www.facebook.com/reveilvlaanderen

In Oostrozebeke

Op de begraafplaats in de Kalbergstraat en/of op de begraafplaats op De Ginste wordt jaarlijks op 1 november 2021 de stilte even doorbroken worden met ingetogen muziek en troostende poëzie.

Met dit intieme troostmoment willen we tonen dat er niemand vergeten wordt.

Programma 2022:

Begraafplaats Centrum: Kalbergstraat

16 u. – 16.30 u.:

  • Poëzie voorgedragen door leerlingen van Art'Iz - afdeling Woord
  • Muzikale ondersteuning door leerlingen van Art'Iz - afdeling Muziek

Gerelateerde items