Renovatiecoach

Gemeente Oostrozebeke helpt je renoveren!

 • Betaal je te veel voor energie?
 • Heb je er al aan gedacht om je woning energiezuiniger te maken, maar weet je niet waar te beginnen?
 • Vervang je nu best de ramen, isoleer je beter eerst het dak of investeer je best in een nieuwe verwarmingsketel? En wat kost zo'n ingreep?

De renovatiecoach helpt je als onafhankelijk expert de juiste beslissingen te nemen en zet je gericht op weg.

Wat is renovatiebegeleiding?

Het Energiehuis Regio Izegem staat klaar om je te helpen bij jouw renovatieplannen, met als doel een energiezuinigere en comfortabelere woning te realiseren. Renovatieprojecten kunnen veel vragen en onzekerheden met zich meebrengen, maar maak je geen zorgen! De renovatiecoaches zijn er om jou te begeleiden en al jouw vragen te beantwoorden. 

Of je nu grootse plannen hebt of slechts een kleine vraag, zij bieden onafhankelijk advies op maat van jouw woning en specifieke behoeften. 

Werkwijze

Bij een gratis eerste huisbezoek nemen de renovatiecoaches ruim de tijd om jouw woning grondig te analyseren. 
De renovatiecoach stelt vervolgens een helder stappenplan op om jouw woning energetisch te verbeteren.

Er wordt tijdens het huisbezoek geluisterd naar jouw prioriteiten en behoeften, zodat het renovatieplan perfect aansluit bij wat jij voor ogen hebt. Na het bezoek ontvang je een adviesverslag. 

Indien gewenst staan de coaches je ook verder bij in jouw renovatietraject door offertes aan te vragen en te vergelijken.
Daarnaast helpen zij jou met het opstellen van een efficiënte renovatieplanning die past binnen jouw budget en volgen zijde werken samen met jou op. 

Wat biedt de renovatiecoach jou?

 • Correcte interpretatie van onder andere het energieprestatiecertificaat, zonnekaart, energiescan en thermoscan. 
 • Onafhankelijk renovatieadvies en opmaak van een efficiënte renovatieplanning.
 • Aanvragen van offertes en vergelijken ervan.
 • Bewaking van budgettering en doorverwijzing naar de MijnVerbouwlening.
 • Ondersteuning bij melding- of vergunningsplicht.
 • Ondersteuning bij premieaanvragen.
 • Opvolging van de renovatiewerken.

Voor wie?

De renovatiecoaches van het Energiehuis Regio Izegem staan klaar voor: 

 • Eigenaars/bewoners uit Izegem, Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Wielsbeke. 
 • Private verhuurders en verhuurders via een woonmaatschappij uit het werkingsgebied.
 • Verenigingen van mede-eigenaars in het werkingsgebied.
 • Heb je recent een woning gekocht in het werkingsgebied? Als dat na 1 januari 2022 was en heeft het EPC-label C, D, E of F, dan kan je genieten van het onafhankelijk advies! 

Let op: de renovatiecoach kan niet worden ingeschakeld voor renovatiebegeleiding wanneer u samenwerkt met een architect. 

Kostprijs?

Dankzij de ondersteuning van VEKA, Fluvius en lokale overheden kan het Energiehuis Regio Izegem de begeleiding aanbieden tegen een voordelig tarief. We streven er naar om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en kiezen er voor om de drempel zo laag mogelijk te houden. 

Het eerste bezoek, analyse en bijbehorend adviesverslag zijn steeds volledig gratis

Bij aanvang van het ontzorgingstraject wordt een waarborg gevraagd van 50,00 euro voor de laagste en middelste inkomensgroepen, en 100 ,00 euro voor de hoogste inkomensgroep. Deze waarborg is onderhevig aan terugvordering bij de voltooiing van één van de renovatiecategorieën, binnen een periode van 36 maanden.

Mocht je nog verdere vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met het Energiehuis Regio Izegem op te nemen. 

Contact

Wens je contact op te nemen met de renovatiecoaches voor renovatieadvies of heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op met het Energiehuis Regio Izegem via energiehuis@woondienst.be of via 051 33 64 22. Of neem een kijkje op de website van het energiehuis.

Deze actie kadert binnen het burgemeestersconvenant voor klimaat en energie en het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP).