OCMW raad

WEGENS CORONAVIRUS COVID-19

De uitzonderlijke omstandigheden vragen om een pragmatische aanpak. De OCMW- en gemeenteraad gaat door in gemeenschapszaal "Tjuf" of het gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos" met een beperkt publiek van 20 personen, inclusief de pers.

Om de zes jaar, op de tweede zondag van oktober, vinden gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dan verkiezen de Oostrozebeekse inwoners hun gemeenteraadsleden en voor het eerst, op 14 oktober 2018, zijn dit meteen ook de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn. De gemeente- en OCMW-raad tellen 19 raadsleden, ze vormen de 'wetgevende macht' binnen de gemeente en het OCMW Oostrozebeke.

De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn vergaderen op dezelfde dag; ze komen minstens 10 maal per jaar samen, meestal op de eerste donderdag van de maand.  De raden komen in principe iedere maand samen, januari en augustus niet meegerekend. De zittingen zijn openbaar. Dat betekent dat iedereen deze kan bijwonen. Er is soms een gedeelte dat achter gesloten deuren verloopt, bijvoorbeeld de aanstellingen van nieuwe personeelsleden, …

Marc Tieberghien is de voorzitter van zowel de gemeente- als de OCMW-raad (raad voor maatschappelijk welzijn).

 

Contact

Adres
Ernest Brengierstraat 6 , 8780 Oostrozebeke
Tel.
056 67 11 19
Fax
056 67 11 27
secretariaat@oostrozebeke.be

Openingsuren

Morgen
Gesloten

Op afspraak van maandag t.e.m. vrijdag.