Platse Ring

Gemeente Oostrozebeke streeft ernaar om een “Gezonde gemeente” te zijn.
Daarom stimuleren we zoveel mogelijk het sporten en bewegen. Kijk zeker eens naar dit filmpje.
Om iedereen meer te laten bewegen, ook mensen die minder mobiel zijn, stellen we daarom graag een toegankelijke wandeling voor: de “Platse Ring”.

Deze wandeling werd in 2020, tijdens coronatijden, uitgestippeld door de gemeentelijke seniorenraad. Veel evenementen konden toen niet doorgaan dus motiveerde men iedereen om naar buiten te gaan en te wandelen.

De bewegwijzerde wandeling is 2,7 km lang met een gemiddelde van 3600 stappen.

Verschillende voetpaden en oversteekpunten langs deze wandeling werden aangepast zodat minder mobiele mensen (personen in een rolstoel of met een rollator) en ook personen met een buggy deze wandeling vlot kunnen afstappen.

Er zijn ook heel wat rustpunten voorzien. Enkele banken werden bijgeplaatst (bv. aan het kerkhof en op het graspleintje hoek Veldstraat – Rozenbergstraat).

De gemeentelijke seniorenraad koos de naam “Platse Ring”. De wandeling vormt namelijk een ring rond het centrum, “de platse”.
De wandeling is bewegwijzerd en te herkennen aan het mooie logo met de kerk.
De toegankelijke wandeling loopt langs belangrijke punten in Oostrozebeke nl. winkels, apothekers, gemeentelijke gebouwen,…

In het gemeentehuis, gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos” en bibliotheek “’t Kraaiennest” kan je een flyer met plannetje ophalen.
Een groter plan is te verkrijgen in het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”.