Peloezefeesten

De Peloezefeesten van 2020 werden door de coronacrisis spijtig genoeg geannuleerd.

De Peloezefeesten vinden telkens plaats op de eerste vrijdag en zondag van juli.

Dit feestweekend, in kader van de Vlaamse feestdag op 11 juli, bestaat uit een divers aanbod:

 • Op vrijdag: boekenverkoop, kinderanimatie, 1/8te triotriatlon en muziekoptredens.
 • Op zondag is er een aperitieflezing in de bibliotheek.

1/8ste triotriatlon: een recreatief sportfeest

Deelnemen

 • Iedere inwoner van Oostrozebeke! Zoek twee vrienden, buren, familieleden en maak er samen een leuke en recreatieve deelname van. Wie sleept dit jaar de wisselbeker in de wacht voor de eerste volledige Rozebeekse ploeg (zwemmer, fietser en loper wonen in Oostrozebeke)? -> Dit stukje in vet met een stempel of iets dergelijks bij de tekst zetten zodat dit zeker opvalt en gezien wordt zonder dat men heel de tekst leest.
 • In iedere ploeg, niet verbonden aan een vereniging of bedrijf, moeten minstens twee personen inwoner zijn van Oostrozebeke.
 • Verenigingen: zij kunnen een ploeg samenstellen onder hun leden. Deze mensen hoeven niet in Oostrozebeke te wonen. De ploeg vertegenwoordigt de vereniging. Er kunnen meerdere ploegen van één vereniging deelnemen.
 • Bedrijven, zelfstandigen, kmo’s gevestigd in Oostrozebeke: zij kunnen een ploeg samenstellen onder hun personeel, medewerkers ... Deze mensen hoeven niet in Oostrozebeke te wonen. De ploeg vertegenwoordigt het bedrijf. Er kunnen meerdere ploegen van één bedrijf deelnemen.
 • Inschrijven mag vanaf geboortejaar 2004. Ben je toch jonger, dan heb je de schriftelijke toestemming van een ouder of voogd nodig. Voor het zwemmen ligt de absolute minimumleeftijd op het geboortejaar 2006 (ook hier is toestemming van de ouders nodig voor deelnemers tussen geboortejaar 2004 en 2006).
 • Vind je moeilijk een zwemmer om jouw ploeg volledig te maken, geef dan een seintje aan de dienst sport. Wij helpen jou bij het vinden van een zwemmer voor jouw ploeg.

Parcours

 • Het parcours wordt bekendgemaakt op de website vanaf eind maart. Wij wensen jullie veel sportplezier bij de voorbereiding!

Kostprijs

 • Deelnemen kost 40,00 euro per ploeg (verzekering en bevoorrading inbegrepen). Per klassement is een trofee voorzien voor de eerste ploeg. Er worden groepsfoto’s genomen die je online kan raadplegen.
  De inschrijving is pas compleet na overschrijving van het deelnamegeld op rekening BE20 0910 1244 7856 met vermelding van ‘1/8ste triotriatlon + naam ploeg + naam contactpersoon ploeg’. De contactpersoon van de ploeg ontvangt een e-mail indien de inschrijving volledig is. Een uitgebreide briefing ontvang je enkele weken vooraf per mail.