Sportinfrastructuur

Om te sporten in Oostrozebeke heb je heel wat mogelijkheden. Je kan tijdens het lopen genieten van de rust, de groene omgeving en het landschap. Hieronder alvast een overzicht van de plaatsen waar je terecht kan.

Wandelpad langs de Mandelmeersen

Genieten van de omgeving langs de Mandel, dat kan in Oostrozebeke aan de Mandelmeersen.  Dit bijvoorbeeld als onderdeel van een grotere wandeling of looproute. Het wandelpad sluit aan op het sportcentrum en is dus ideaal om te combineren met de looppiste rondom de tennisvelden.

Schorspad in de Groene Long

In het centrum van Oostrozebeke kan je een verkwikkende wandeling of loop doen in de Groene Long.  Er is een schorspad van 735 m lang aangelegd omheen het ganse gebied. Ook zijn er voetbaldoelen en een splinternieuw speeltoestel voor de kinderen.

Oude spoorwegbedding

De oude spoorwegbedding (lijn Anzegem-Ingelmunster) werd deels heraangelegd om het comfort van de fietser en wandelaar op dit traject te verhogen. Zo werden de aardepaden vervangen door een halfverharding en wordt het landbouw- en sluipverkeer geweerd uit deze zone. Kortom volop plaats voor de wandelaar en loper.

Ook het stuk groen kreeg een opknapbeurt en er zijn mooie vergezichten in de omgeving. Een ideaal stuk parcours om je looproute of wandeling mee aan te vullen.

Sportcentrum "De Mandelmeersen"

Uiteraard mag het sportcentrum niet ontbreken. In de sporthal kan je er terecht voor tal van activiteiten zowel aangesloten bij een vereniging als individueel.

Buiten het sportcentrum kan je terecht op de looppiste van 273 m lang rondom de tennisvelden. De 3 tennisvelden zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de tennisclub. In het geval je geen lid bent dan kan je terecht in gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos" voor beschikbare velden.

Hou je van skaten? Kom dan zeker onze ramp uitproberen!

Het omnisportterrein is voor iedereen altijd toegankelijk. Wil je een bal? Dan kan je terecht in het gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos".