Opgelet: wijziging bedeling ophaalkalender 2020

Gepubliceerd opmaandag 6 jan. 2020 om 13:33

De nieuwe ophaalkalender voor 2020 valt tussen 15 en 31 januari 2020 in je brievenbus. De ophaaldagen voor die datum kan je terugvinden op de kalender van 2019.

Hou dus zeker je brievenbus goed in de gaten! Heb je geen kalender ontvangen of kreeg je een verkeerde kalender in je bus, dan kan je bij het front office (dienst burgerzaken) terecht of bij I.V.I.O.

Veranderingen vanaf 1 februari 2020?

De nieuwe inzamelronden voor huishoudelijk afval starten vanaf 1 februari 2020. Hierdoor kunnen de ophaalroutes en -momenten wijzigen. Bekijk dus zeker goed de nieuwe kalender.

De ophaaldag kan ook wijzigen door bijvoorbeeld een feestdag. Dan wordt een vervangdag voorzien. Je kan dit altijd duidelijk terugvinden op je ophaalkalender. Wil je graag de meeste recente informatie? Je vindt deze terug op www.ivio.be of de facebookpagina van I.V.I.O. (bijvoorbeeld bij sneeuwval of extreme hitte).

Een tip: plaats steeds je afval buiten de avond voor de ophaaldag vanaf 20 u. en ten laatste om 6 u. de ochtend van de ophaling. Op die manier zal je afval zeker meegenomen worden. Reden hiervoor is dat de ophaaldiensten hun ronde ook in een andere volgorde kunnen uitvoeren en dat het tijdstip van ophaling bij jou daarbij sterk kan verschillen. Tijdig buiten plaatsen is de boodschap!

Waarom wijzigen de ophaalrondes?

De bevolking neemt snel toe, de voorbije jaren kwamen er her en der heel wat woningen bij. Daar waar wijken bijkomen, zijn er extra ophaalpunten. Er wordt ook rekening gehouden met nieuwe verkeerssituaties, het aantal huidige ophaalpunten, de opgehaalde gewichten, het aantal af te leggen kilometers, marktdagen, e.d. De nieuwe routes aanleren en op punt zetten vergt wat tijd. Daarom rekenen we ook graag op jullie begrip!

Recycle! app

Met de Recycle! app heb je de ophaalkalender altijd bij de hand. De app stuurt je zelfs een melding wanneer je afval buiten moet plaatsen. Daarnaast kan je ook de openingsuren van de recyclageparken en handige sorteertips vinden. Recycle! kan je downloaden via de App Store of de Google Play Store.