Openbaar onderzoek Vervoerregio Midwest

Gepubliceerd opdonderdag 17 aug 2023 om 13:06

In 2018 besliste de Vlaamse overheid dat gemeentebesturen meer zelf kunnen beslissen hoe ze ‘hun’ mobiliteit organiseren. Maar omdat verkeer natuurlijk niet stopt aan de grens van een gemeente werd Vlaanderen hiervoor opgedeeld in 15 vervoerregio’s. In die vervoerregio’s (VVR’s) werken verschillende gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio. Vervoerregio Midwest is één van die regio’s.

De vervoerregio Midwest is samengesteld uit deze 18 gemeenten: Ardooie, Dentergem, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Torhout, Wielsbeke en Wingene.

Inspraak

De vervoerregio Midwest heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan.

Iedereen kan deze documenten inkijken via de website van de vervoerregio (https://www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/vervoerregios/vervoerregio-midwest) en opmerkingen meegeven.

Dit openbaar onderzoek loopt van 17 augustus 2023 tot en met 15 oktober 2023.

Van 17 augustus tot en met 15 oktober 2023 kan je opmerkingen bezorgen:

  • via mail aan de vervoerregio Midwest op het mailadres vervoerregio.midwest@vlaanderen.be;
  • via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van de gemeenten die tot de vervoerregio Midwest behoren.

Meer info

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

Schrijf je in voor het infocafé over mobiliteit in Vervoerregio Midwest en ontdek het antwoord en nog veel meer!

https://nl.surveymonkey.com/r/infomoment_Vervoerregio_Midwest.

Praktisch

Maandag 25 september 2023 om 19.30 u.

Wereldhuis West-Vlaanderen, Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare

www.vervoerregiomidwest.be.