Ondersteuning

Ondersteuning

Centrum leerlingenbegeleiding

Een CLB biedt ondersteuning en begeleiding op vlak van: gezondheid, studiekeuze, leerproblemen, zich goed voelen, vaccinaties, medisch onderzoek, concentratieproblemen, schoolmoeheid, angst, ...

Als je als kind een vraag of een bezorgdheid hebt zoek je best in je omgeving een volwassene om mee te praten, dit kunnen natuurlijk in eerste instantie je ouders zijn, maar bij leerkrachten, zorgleerkrachten of medewerkers van het CLB kan je ook terecht.Je kunt met een medewerker van het CLB chatten.

  • CLB Chat
    • maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 17 tot 20 uur
    • woensdagmiddag van 14 tot 17 uur
    • behalve tijdens schoolvakanties

Je kan anoniem een vraag stellen aan een CLB-medewerker. Die zal dan luisteren naar je vraag en je verder proberen te helpen.

AWEL

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Alle kinderen en jongeren kunnen anoniem contact opnemen over alles wat hen bezighoudt. Awel is er voor hen door te luisteren, mee te voelen en mee te denken.Awel werkt volledig anoniem. Dit betekent dat enkel jij -als oproeper- en Awel ervan op de hoogte zijn dat jij met hen contact opneemt. We brengen niemand op de hoogte (geen ouders, leerkrachten, ...) én telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur. Een gesprek met Awel is helemaal gratis!
  • Telefoon: 102 (elke dag van 16 tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen)
  • Mail: brievenbus@awel.be
  • Chat: www.awel.be (elke dag van 18 tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen)

Vrij CLB Weimeersen

Als er tijdens de onderwijsloopbaan van je kind problemen opduiken, staat het VCLB klaar om te helpen. Of het nu gaat over leermoeilijkheden, gevoelens, gedrag, gezondheid of studie- en beroepskeuzes, samen met jou zoeken we naar oplossingen.

Vrij CLB Trikant

Als er tijdens de onderwijsloopbaan van je kind problemen opduiken, staat het VCLB klaar om te helpen. Of het nu gaat over leermoeilijkheden, gevoelens, gedrag, gezondheid of studie- en beroepskeuzes, samen met jou zoeken we naar oplossingen.

Kine+ kids

Kinderen groeien en leren gaandeweg ontdekken. Ze ontwikkelen op verschillende vlakken en aan hun eigen tempo. Bij sommige kinderen verloopt de motorische ontwikkelingechter vertraagd ten opzichte van leeftijdsgenoten. Kine+ Kids probeert op dat moment een meerwaarde te bieden om de verdere ontwikkeling te stimuleren.

CAW Centraal West-Vlaanderen vzw

Het CAW biedt hulp bij al je welzijnsvragen in de vorm van advies en informatie of kortdurende hulp. 

Klinisch psycholoog Ine D’Haene

Gerelateerde items