Marktdag

Gepubliceerd opdinsdag 25 jun 2024 om 10:40

Er beweegt heel wat op vlak van milieu en afval. Zo is juni dé compostmaand bij uitstek én wordt in 2026 de GFT-inzameling ingevoerd in onze regio.

Geen idee hoe je je hoeveelheid afval kan reduceren? Geen probleem! Composteren en sorteren, dat kan je leren.

Een vraag? Stel ze vandaag!

Wil je je GFT (groenten-, fruit- en tuinafval) nuttig inzetten? Zit je met vragen over composteren en/of kringlooptuinieren? Of wil je je afval verminderen door bijvoorbeeld je P+MD beter te sorteren? Kom dan op vrijdag 5 juli 2024 tussen 9 u. en 12 u. zeker eens langs op de wekelijkse markt. Enkele leden van de Minaraad en de kringloopkrachten staan je graag te woord met raad en daad.

Ook tijdens het jaar kan je terecht bij de kringloopkrachten voor vragen omtrent composteren en kringlooptuinieren. Je kan hen van maart tot en met oktober op elke derde zaterdag van de maand terugvinden in de demoruimte op het recyclagepark van Oostrozebeke en dit van 10 u. tot 11.30 u.

Promotie op compostbakken en -vaten

Wist je dat de gemeente compostvaten, -bakken en aanbouwmodules voor je compostbakken verkoopt? Tijdens de maanden juni en juli kan je compostvaten, -bakken en aanbouwmodules voor compostbakken aankopen tegen reductietarief (25 % korting. Tarieven kan je terugvinden op www.oostrozebeke.be/composteren. Je kan je bestelling plaatsen bij de dienst burgerzaken van het gemeentehuis of aan het loket in het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”.
Opgelet: bestellen kan nog slechts tot einde voorraad. Snel zijn is dus de boodschap.