Maatregelen voor kinderopvang

Paasvakantie

Kinderopvang "De Wiemkes" is open tijdens de gewone openingsuren voor kinderen van ouders die in de cruciale beroepen werken, bij wie thuiswerken absoluut onmogelijk is en voor kwetsbare thuissituaties.
Het basisprincipe blijft van toepassing: kinderen die thuis kunnen blijven, blijven ook thuis. Wie niet naar school mocht de voorbije dagen, kan nu ook niet naar de kinderopvang "De Wiemkes" komen. Bij twijfel kan men een bewijs van de werkgever vragen.

Ouders die een andere oplossing hebben voor de paasvakantie annuleren de reeds gereserveerde opvang ten laatste op zondag 29 maart 2020. Dit kan volledig kosteloos.

De kinderen die moeten komen in de paasvakantie brengen hun eigen lunchpakket mee van thuis. Er is geen warme maaltijd voorzien.

Is je kind tussen 12 en 14 jaar, kan jouw kind niet thuis of ergens anders terecht, dan kan je contact opnemen met jeugd@oostrozebeke.be. Wij zoeken samen met jou naar een mogelijke oplossing. Deze hulpvraag kan je doorsturen tot en met zondag 29 maart 2020.

Schooldagen

De kinderopvang blijft open:

  • Prioritair voor kinderen van ouders die in de zorgsector, bij de veiligheidsdiensten of in de voedingssector werken.
  • Probeer je kinderen zoveel mogelijk thuis te laten!

Enkele afspraken:

  • Zieke kinderen en kinderen uit risicogroepen kunnen niet terecht in de opvang.
  • Wordt je kind ziek in de opvang? Kom het dan snel ophalen.
  • Respecteer nauwgezet de maatregelen rond hygiëne bij het brengen en halen van je kind.
  • Hou dus afstand en was je handen grondig!

Meer info?

opgroeien.be/veelgestelde-vragen-coronavirus

Kind en Gezin

Kind en Gezin schort tijdelijk de zittingen van de consultatiebureaus op om zich beter te kunnen organiseren tijdens de coronacrisis.

Vanaf 19 maart tot en met 19 april sluit Kind en Gezin tijdelijk de consultatiebureaus, door de nieuwe verstrengde richtlijnen van de regering en om een vlot en veilig proces te kunnen garanderen.  De komende twee weken gaat de niet-fysieke dienstverlening wel door. Ouders kunnen dus nog steeds bij contact opnemen via de K&G-Lijn, telefoon, mail, Skype, WhatsApp, …  

Alle fysieke afspraken zullen geannuleerd worden. De ouders zullen hierover gecontacteerd worden. Zodra er meer duidelijkheid is over de heropstart van de zittingen, wordt iedereen opnieuw gecontacteerd om een nieuwe afspraak te maken. 

De ouders zelf kunnen met dringende vragen terecht bij de K&G-Lijn. 

Op www.opgroeien.be/veelgestelde-vragen-coronavirus vind je alvast een overzicht van de FAQ. 

Met vragen over de consultatiebureau-werking kan je nog steeds terecht op consultatiebureaus@kindengezin.be.