Logo en wapenschild

Huidig logo

Oostrozebeke is een moderne gemeente met een bijzonder dynamisch verenigingsleven, waar tal van initiatieven, activiteiten en projecten mensen samenbrengen en onderhouden.

  • Oostrozebeke staat open - letterlijk en figuurlijk - voor een waaier van activiteiten die de Oostrozebekenaars zelf op het getouw zetten, en die tal van bezoekers lokken.
  • De gemeente heeft ook haar groen karakter weten te behouden. De Mandel stroomt er sinds mensenheugenis als een vrije, natuurlijke waterloop middendoor.
  • De Oostrozebekenaar heeft een open geest, getuigt van ondernemerschap. Een sympathieke gemeenschap, door mensen gedreven.

Het logo straalt één en al openheid uit. Oostrozebeke laat zich kennen en aanvoelen als een gemeente die open staat voor ideeën en initiatieven die het verenigingsleven verrijken. Open ook voor gedreven ondernemers.

Het groene, landelijke karakter wordt geaccentueerd door de ‘gestroomlijnde’ Mandel die door Oostrozebeke vloeit; het baken dat noord en zuid verbindt. Ook de aardse kleuren -groen, blauw en donkerbruin- verinnigen de verbondenheid met de natuur.

Dat Oostrozebeke zoveel mogelijk mensen bij haar open en dynamische missie wil betrekken, zie je in één oogopslag bij het lezen van de baseline: Iedereen mee!

Het wapenschild

Bij ministerieel besluit van 1 maart 1993 werd het gemeentewapen als volgt omschreven

Gevierendeeld:

  1. in sinopel: drie aanziende hertenkoppen van goud
  2. in goud: een halve leeuw van sabel, geklauwd en getongd van keel
  3. idem 2
  4. in sinopel: een halve blatende ram van zilver, getongd van keel.

Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong van goud en van sabel en dekkleden van sabel en van goud.

Helmteken: de toegewende leeuw en ram van het schild.