Koesterweek: 8 - 15 december 2023

Onze gemeente neemt ook dit jaar deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, de vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind.

Samen met meer dan 200 steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijsen we op vrijdag 8 december de Koestervlag, zodat we een hele week lang ons hart kunnen tonen voor de gezinnen die een kind missen in Oostrozebeke.

Het is zo belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor deze gezinnen, dat we laten zien dat we hun verdriet erkennen en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen.
Daarom tonen we met veel liefde ons hart en roepen we al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

Overal hartjes

De hele week lang willen we samen met onze inwoners zoveel mogelijk hartjes in het straatbeeld brengen: in de etalage van onze handelaars, met hartjesaffiches op ramen en deuren, door het dragen van een hartjespin, op onze sociale media.
Je kan ook deze kleurplaat  inkleuren en ophangen aan het raam.

Tijdens de Koesterweek wil het Berrefonds de sociale media overspoelen met hartjes in alle kleuren, vormen en maten. En daarom lanceert de vzw een heuse Koesterweekchallenge!
Vind een hartje in de natuur of tover er eentje op je werkplek, in je sportclub of favoriete gerechtje en deel het op sociale media.
Ga ook jij op zoek naar hartjes? Op koesterweek.be vind je alle info.

Niet zo actief op sociale media? Dan kun je op tal van andere manieren je hart tonen.
Stuur een berichtje of kaartje naar iemand in je omgeving die een kind verloor of laat een bos bloemen afleveren. Elk warm gebaar wordt ontzettend gewaardeerd.

Daarnaast organiseert het Berrefonds van 8 tot en met 15 december nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en podcasts rond rouw en verdriet, ook allemaal terug te vinden op koesterweek.be vanaf 8 december.