Waarom mag je geen kleding naast een kledingcontainer plaatsen?

Gepubliceerd opdonderdag 5 jan 2023 om 09:47

Zit je met een heleboel kleren die niet meer passen of niet helemaal meer in de mode zijn? Die geef je uiteraard graag een tweede leven!

Eén van de mogelijkheden is om je oude kleren naar een textielcontainer te brengen. Met alle moeite van de wereld heb je je halve kleerkast in je wagen geduwd, om dan ter plekke te ontdekken dat de container vol is. De verleiding is dan groot om je zakken er gewoon naast te zetten, maar da's echt geen goed idee! Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Wat start met drie zakken, eindigt al snel met een hoop andere zakken die erbij worden geplaatst. Voor je het weet komt daar nog wat huishoudelijk afval bij.
  • Het doet geen goed aan de kwaliteit van de kleren. Een fikse regenbui of windvlaag kan het tweede leven van je kledij serieus dwarsbomen. Textiel in deze zakken wordt dan onbruikbaar voor de tweedehandsmarkt.
  • Het brengt extra werklast met zich mee. Al het textiel dat naast de containers belandt, moet manueel worden opgeruimd. 

Neem je zakken dus mee naar huis als de container vol is of rij door naar een volgende container. Je kan je kleren ook naar de kringwinkel of een tweedehandszaak brengen of ze online verkopen. Wie weet verdien je er dan zelf nog iets aan?