Kippenactie + Bedankt!

Gepubliceerd opmaandag 13 jun 2022 om 14:35

Kippenactie

Voor de derde maal organiseerden de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur (Minaraad) een kippenactie. Kippen houden past volledig in de ‘kringloopgedachte’: wat niet geconsumeerd of gecomposteerd wordt kan aan de kippen worden gevoederd. Da’s minder afval in de restafvalzak en minder verspilling. In totaal namen 25 gezinnen op zaterdag 11 juni 2022 twee kippen mee naar huis om hun restjes te redden. Bedankt daarvoor!

Restjes reduceren

Wil je ook je steentje bijdragen om de afvalberg te verminderen? Dat kan door restjes zoveel mogelijk te verwerken, bewust inkopen te doen en te composteren. Overige restjes kan je aan de kippen voederen. Dit jaar geen kippen kunnen kopen? Niet getreurd! De kippenactie wordt elke twee jaar georganiseerd. Hou dus zeker het infoblad en onze sociale media in de gaten indien je bij de volgende editie ook kippen wenst te bestellen.

Bedankt!

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om ontslagnemend voorzitter van de Minaraad, Claire in de bloemetjes te zetten. We willen Claire via deze weg nogmaals bedanken voor haar jarenlange onvermoeibare inzet voor de minaraad in het algemeen en het milieu en de natuur in het bijzonder!

Claire blijft kringloopkracht en blijft zich inzetten voor en tijdens de jaarlijkse gemeentelijke zwerfvuilactie en de zwerfvuilacties met de beide basisscholen in de gemeente.

Claire, nogmaals een dikke merci!