Kinderanimatie in corona tijden

Het is niet zo eenvoudig om onze kroost in deze periode nuttig bezig te houden. Daarom hebben we voor jullie enkele leuke initiatieven gebundeld.

Challenge voor kinderen en volwassenen

Op de facebookpagina van de gemeente worden door de jeugddienst af en toe challenges gepost. Hou deze dus zeker in de gaten.

Oostrozebeekse jeugdbewegingen

Ook de Oostrozebeekse jeugdbewegingen blijven actief. Al is het nu eventjes enkel online. Op hun facebookpagina kan je de acties en activiteiten volgen.

Gratis digitale prentenboeken

Vind je het ook vervelend dat de bibliotheken gesloten zijn? Laat de kinderen toch spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale prentenboeken van Fundels!

Tot 3 april krijgt iedereen nu 15 boekjes en 2 extra uitleningen cadeau!

Hoe krijg je toegang tot de gratis boekjes?
  • Download de Fundels-app in Google Play of de App Store
  • Meld je aan met je 'MijnBibliotheek'- profiel of kies voor 'Doorgaan zonder aan te melden'
  • De gratis boekjes vind je bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’
  • Klik op downloaden om toegang te krijgen tot de boekjes

Oostrozebeke op berenjacht

Het populaire prentenboek 'We gaan berenjacht' diende in Australië en het Verenigd Koninkrijk als inspiratie voor een oproep op sociale media. En die is nu overgewaaid naar ons land.

De oproep om knuffels voor het raam te plaatsen om zo kinderen bezig te houden tijdens een wandeling of fietstocht in je eigen buurt, wordt ook in Oostrozebeke goed opgevolgd. Op vele plaatsen zijn de beren terug te vinden.

Het is heel belangrijk om actief te blijven en de overheid raadt zelfs aan om wandelingen in te lassen. Doe dit wel enkel in gezinsverband en respecteer de strenge maatregelen. Ga niet met een groepje vrienden op stap, blijf niet hangen om een praatje te doen aan een huis en hou ook onderweg afstand van andere passanten. 

We hebben ondertussen ook een handige spaarkaart voor de berenjacht gemaakt. Print ze af, ga op berenjacht en kruis zelf aan of stempel het aantal beren je onder weg tegenkomt!

Kleur en bedank de helpers

De dokters, verplegers, kassamedewerkers, rekkenvullers, slagers, bakkers, postbodes, vrachtwagenchauffeurs, huisvuilophalers, ... geven momenteel het beste van zichzelf. Maar ook de vrijwilligers die boodschappen doen voor anderen of een vriendin die mondmaskers stikt zijn van onschatbare waarde. Samen zorgen ze ervoor dat deze periode voor iedereen een beetje aangenamer wordt.

Om hen te bedanken en een hart onder de riem te steken kan je onderstaande kleurplaat afprinten, laten versieren door de kinderen en ophangen aan je raam.

Online animatie

Om de verveling zoveel mogelijk tegen te gaan hebben we hier enkele leuke online initiatieven opgelijst:

  • Op de Instagrampagina @wamoekdoen verzamelt James Cooke enkele tips om je dagen de komende weken op een leuke manier te vullen. 
  • Via de facebookpagina Online Jeugdbeweging worden spelletjes gespeeld en leuke opdrachten gegeven. Zeker het bezoeken waard.
  • Ook Ketnet blijft in zijn kot en heeft op hun website leuke activiteiten gezet.
  • Via "Techniekacademie Thuis" komt de wereld van wetenschap, techniek en technologie gewoon naar je huis. Je vindt er technische projecten, boeiende vlogs en tal van leuk websites en wedstrijden. 

App voor tieners

Mis je na anderhalve week quarantaine je vrienden en familie ook zo hard? Dan kan je misschien via de app 'houseparty' samen een leuke spelletjes- of chatnamiddag beleven.