Kies voor goedkopere groene stroom en gas

Gepubliceerd opwoensdag 2 dec 2020 om 15:55

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De provincie West-Vlaanderen organiseert voor het 10de jaar op rij een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend.

Voor wie?

Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen. Ook ondernemers en verenigingen met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meter kunnen meedoen. Hou er wel rekening mee dat je verbruik maximum 50 000 kWh mag zijn voor elektriciteit en 100 000 kWh voor gas.

Hoe werkt het?

Op 10 februari 2021 wordt een veiling georganiseerd waarop energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen voor een 1-jarig energiecontract voor elektriciteit en/of gas. De leverancier die het meest voordelige bod doet, mag de deelnemers van de groepsaankoop een energiecontract aanbieden.

Op 26 februari 2021 krijg je een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Je ziet meteen hoeveel je kan besparen. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgen wij voor een vlotte overstap. Jij hoeft hier zelf niets voor te doen!

Begeleiding en inschrijvingen

De provincie zorgt voor begeleiding vanaf de inschrijving tot en met de overstap naar het voordelige groepsaankoopcontract. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.

Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 9 februari 2021 via de website www.west-vlaanderen.be/besparen of bel 0800 18 711 (maandag t.e.m. vrijdag: 8.30 u. tot 18 u.). Neem hiervoor je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand.