Initiatieven #helpOekraïne

Inzamelacties

Vanuit de gemeente/OCMW wordt er nog niet meteen een inzamelactie opgestart, dit kan gebeuren n.a.v. concrete vragen van Oekraïners die opgevangen worden in de gemeente. Wel is het zo dat er privé-initiatieven werden opgestart voor o.a. het verzamelen van materiaal.  Heb je zelf een actie of initiatief opgestart? De gemeente wil deze hartverwarmende acties ondersteunen en in de kijker zetten zodat alle inwoners hiervan op de hoogte zijn. Geef een omschrijving van de actie en laad enkele foto's op dan delen wij dat op facebook, instagram en op de website. Je kan alle gegevens doorgeven via: Initiatieven #helpOekraïne - Oostrozebeke (icordis.be)

In Ingelmunster kan je terecht met spullen in de splinternieuwe geefzone van de Kringwinkel Midwest. Meer info is terug te vinden via volgende link: Vanaf 28 Maart Nieuwe Geefzone In Ingelmunster - Nieuws - De Kringwinkel Midwest

Oekraïne 12-12

Onder de naam Oekraïne 12-12 lanceren de leden van Consortium 12-12 een gemeenschappelijke oproep ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne. De zeven humanitaire organisaties die deel uitmaken van het consortium zijn bezorgd over de gevolgen van het militaire conflict voor de inwoners van het land. Een donatie kan gedaan worden via de website: OEKRAINE 12-12 - 1212 of rechtstreeks op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.

Steun de actie van het Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft een rekening geopend voor humanitaire hulp in Oekraïne en de omliggende landen. Je kan een bedrag storten op BE53 0000 0000 5353 met vermelding “Oekraïne”. Dit geld wordt gebruikt voor directe humanitaire hulp aan mensen die getroffen zijn door het conflict.

Vrijwilliger worden?

Vanuit het gemeentebestuur werd een oproep gedaan naar vrijwilligers. Voorlopig zijn er genoeg aanmeldingen. Wil je je toch nog graag opgeven als vrijwilliger. Dan kan je via volgend formulier je gegevens invullen. We houden deze informatie bij mocht het nodig blijken dat we nog helpende handen nodig hebben.