INFOPUNT voor woonzorgcentrum Rozenberg

Gepubliceerd opvrijdag 9 sep 2022 om 09:15

Op donderdag 8 september 2022 hebben het OCMW en de gemeente via de psycho-sociale manager van de provincie West-Vlaanderen de hulp van de Dringende Sociale Interventie ingeroepen voor de psycho-sociale begeleiding van het personeel van het woonzorgcentrum.

Het is de bedoeling dat deze begeleiding overgenomen wordt door de externe preventiedienst IDEWE van de gemeente en het OCMW.

Ook voor de bewoners van het woonzorgcentrum heeft de coördinerend en adviserend arts, samen met het zorgpersoneel, passende maatregelen genomen.

Naar aanleiding van de recente media-aandacht rond het woonzorgcentrum heeft het OCMW-bestuur in samenspraak met de directie van het woonzorgcentrum “een infopunt” geïnstalleerd. Dit zal ingezet worden voor de interne en externe communicatie.

De contactgegevens van het infopunt zijn:

Zo zullen alle vragen, die binnenkomen via telefoon, e-mail of via de website kort op de bal opgevolgd worden. Dit kan ook via de link naar het digitaal loket onderaan deze pagina.

Dit kunnen onder meer vragen zijn voor meer informatie over het woonzorgcentrum of voor passende zorg met bijstand van een psycholoog, voor het even luchten van emoties, …

Het bestuur van het OCMW en de directie van het woonzorgcentrum hopen zo om te luisteren naar alle vragen en bezorgdheden zodoende op gerichte wijze te kunnen helpen en antwoorden te geven.

De recente zeer buitengewone en excentrieke media-aandacht vergt een aparte en uitzonderlijke aanpak en wordt dan ook afgekondigd als een noodmaatregel in het kader van het algemeen nood- en interventieplan van de gemeente en OCMW.

Digitaal loket