Grootste skeelernetwerk van Europa loopt door Oostrozebeke

Gepubliceerd opwoensdag 5 jul 2023 om 11:00

Op zaterdag 10 juni opende het eerste recreatieve bewegwijzerde skeelernetwerk in West-Vlaanderen. En niet zomaar eentje: het gaat om het grootste bewegwijzerde skeelernetwerk van Europa!

In de regio Midwest werd samen met de club iSkate, Sport Vlaanderen en alle lokale besturen een marathonnetwerk uitgetekend. In totaal telt het netwerk meer dan 450 km aan routes, verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten! Ook lopers, wandelaars en fietsers, … kunnen genieten van dit unieke netwerk binnen de regio Midwest. 

Ook uitproberen?

Starten kan in Oostrozebeke in de Ravottestraat (ter hoogte van de Tuutjesboom).

Op zondag 9 juli wordt er een 'Sunday Morning Ride' georganiseerd. Samen met enkele ervaren skeeleraars kan je de verschillende routes in het Skeelernetwerk Midwest verkennen. Er is keuze tussen verschillende afstanden.

Afspraak om 10 u. aan het startbord in de Ravottestraat. Een eenvoudig whatsappberichtje naar iSkate volstaat om je aan te melden bij iSkate (0486/73 97 39).  Zo blijf je op de hoogte van de praktische info.

Wil je kans maken op een toffe prijs of cadeaubon van Decathlon of Sportline? Post dan voor 30 september een leuke skeelerfoto vanop het Skeelernetwerk Midwest op Facebook of Instagram met #skeelernetwerkmidwest #sportersbelevenmeer.

Veel skeelerplezier!