Groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij

Gepubliceerd opmaandag 12 jun 2023 om 14:20

Kies voor een zonnige toekomst met de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij van de provincie West-Vlaanderen.

Je kan als inwoner van West-Vlaanderen opnieuw vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij van de Provincie West-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Ook dit jaar krijg je de kans om via de Provincie West-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van West-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als zelfstandige en kleine of middelgrote onderneming (KMO) kan je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

  • Onuitputtelijke energiebron: de zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.
  • Besparen op energiekosten: met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Zonnepanelen blijven hierdoor een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank.
  • Goed voor het klimaat: door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.
  • Waardestijging van je huis: met zonnepanelen verbeter je de EPC-waarde van je woning en daarmee verhoog je de marktwaarde van je huis. 

Hoe werkt de groepsaankoop?

  • Schrijf je in: inschrijven is volledig vrijblijvend. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je een persoonlijk voorstel ontvangt.
  • Persoonlijk voorstel: je ontvangt een persoonlijk voorstel, op basis van jouw inschrijvingsgegevens en met een indicatie van jouw rendement. Dit zodra er opnieuw een aanbod beschikbaar is.
  • Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Accepteer dan je persoonlijk voorstel. Intussen kan je met al je vragen terecht op onze online informatiesessie. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging zodra je bent ingeschreven.
  • Inspectie: nadat je het voorstel accepteert, inspecteert de winnende leverancier je dak.
  • Installatie: ga je akkoord met de definitieve offerte, dan wordt jouw zonnepanelensysteem op je dak geplaatst.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.west-vlaanderen.be/solar, bel naar het gratis nummer 0800 26 829 (werkdagen van 9 tot 17 u.) of e-mail naar zonwestvlaanderen@ichoosr.com.