Gloednieuwe opleiding Jazz-Pop-Rock in Oostrozebeke

Gepubliceerd opdonderdag 2 jul 2020 om 17:18

Goed nieuws voor elke Oostrozebekenaar die graag een instrument wil leren spelen in de genres pop, rock, blues, funk en jazz. Vanaf september 2020 wordt in Art’Iz Oostrozebeke naast de klassieke opleiding ook de opleiding Jazz-Pop-Rock ingericht. Voor iedereen vanaf 8 jaar.

“Tot op heden kon je deze opleiding enkel volgen in de hoofdschool van Art’iz in Izegem. We zijn dan ook zeer blij dat Oostrozebeke de tweede stek wordt voor de bloeiende Jazz-Pop-Rock afdeling van Art’Iz”, aldus Evelien Ameye, diensthoofd Vrije Tijd.

“De gemeente gelooft in dit project en ondersteunt deze opstart dan ook financieel en logistiek. Nu al is Oostrozebeke voor het domein ‘Woord’ het grootste filiaal van de kunstacademie. Door ‘Jazz-Pop-Rock’ aan het aanbod muziek toe te voegen, hebben we nu ook voor dat domein alles in huis om kinderen en jongeren hier ter plekke voluit te laten floreren”, voegt schepen Jacques Goemaere toe. 

Groeiend aantal leerlingen

De Izegemse kunstacademie is de derde grootste van West-Vlaanderen en blijft maar groeien, ook wat de muziekopleiding Jazz-Pop-Rock betreft. Daar verdubbelde het aantal leerlingen vorig schooljaar zelfs.

Om een antwoord te kunnen bieden op de toenemende vraag, zal iedereen van ‘8 tot 88 jaar’ in Izegem of Oostrozebeke de Jazz-Pop-Rock-vakken elektrische gitaar, drums, zang, piano, contrabas en basgitaar kunnen volgen. Om dit alles in goede banen te leiden, werden enkele nieuwe leerkrachten aangetrokken: drummer Marius Couvreur, pianiste Nathalie Matthys en gitarist Steven Bossuyt. Eén voor één specialisten in hun vak, dankzij hun opleiding aangevuld met vele jaren podiumervaring.

De Art’Iz-vibe

De opleiding Jazz-Pop-Rock werd zo’n 15 jaar geleden opgericht in Art’Iz, al heeft het vooral de laatste jaren aan populariteit gewonnen. “We spreken een heel breed publiek aan. Tot onze leerlingen behoren uiteraard kinderen en jongeren, maar ook heel wat volwassenen. Vanaf de start van de opleiding leer je al snel samen spelen met andere leerlingen en na enkele jaren kom je in een Art’Iz-band terecht. Deel uitmaken van een band is de droom van iedereen die muziek speelt. Er is voor elk wat wils; zo hebben we een Pop & Rock-band, Blues & Roots-band, een Jazz-band, een Funk & Soul-band, etc.vertelt hoofdcoördinator David Demeyere trots.

De Art’Iz-bands treden regelmatig op als voorprogramma van bekendere acts i.s.m. cultuurhuis De Leest, met als kers op de taart ‘Les Art’Iztes’, hun eigen festival aan het einde van het schooljaar. Een formule die erg gesmaakt wordt, zo blijkt. Directeur Wim Belaen: “Het enthousiasme waarmee het team Jazz-Pop-Rock werkt, is niet te temperen. Zowel in de klas als op het podium voel je de typische Art’Iz-vibe die zeer aanstekelijk werkt.”

De instrumentlessen Jazz-Pop-Rock in Oostrozebeke worden vanaf september ingericht in het gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos", Gemeenteplein 1. Ook in de hoofdschool in Izegem kan je de lessen volgen. Wie meer info wil of zich wil inschrijven kan dit via www.artiz-izegem.be of telefonisch via het secretariaat op 051 30 34 35.