Burgerbevraging gemeente- en stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

Gepubliceerd opdonderdag 16 jan. 2020 om 09:24

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in onze gemeente? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in Oostrozebeke? …

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat de inwoner denkt over zijn of haar gemeente. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlandse Bestuur van de Vlaamse overheid, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige bevraging gemeente- & stadsmonitor. Van woensdag 25 maart 2020 tot midden juni 2020 worden bijna 400 000 inwoners van 17 tot 85 jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen.

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging gemeente- & stadsmonitor is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die in jouw Oostrozebeke belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van 12,00 euro.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. Vlaanderen maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer uitleg kan je vanaf eind maart terecht op www.gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be.  Op deze website kan je nu bovendien alle resultaten van de vorige bevraging raadplegen.