Bevestig jouw inschrijving voor een sociale woning

Gepubliceerd opwoensdag 28 feb 2024 om 08:30

Vanaf 18 maart 2024 moet elke kandidaat-huurder zijn inschrijving voor een sociale woning bij de sociale woonmaatschappij digitaal bevestigen via het digitaal centraal inschrijvingsregister (CIR).
Je kan dit doen met itsme of met je eID (paspoort) en je pincode. Bereid je dus voor.

Nadat je de brief ontvangen hebt (vanaf 18 maart), kan je je inschrijving actualiseren.

Hoe kan je zelf jouw dossier bekijken en aanpassen? 

  1. Je meldt je aan via https://ikwilsociaalhuren.vlaanderen.be/. Dat kan enkel via Itsme (www.itsme.be) of met je e-ID en een kaartlezer. 
  2. Je controleert en wijzigt jouw gegevens waar nodig. Wat de overheid al over je weet, is automatisch ingevuld. Maar, de woonmaatschappij heeft niet al jouw gegevens. Eventueel moet je dus nog extra documenten met persoonlijke informatie toevoegen. 
  3. Daarna mag je niet vergeten om alles te bevestigen. Als je dossier onvolledig is, informeert de woonmaatschappij welke documenten nog ontbreken. 

Lukt je dit niet zelf, dan kan je langskomen in het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos” op:

  • vrijdag 5 april 2024 van 9 u. tot 12 u.;
  • maandag 15 april 2024 van 9 u. tot 12 u.

De woonmaatschappij en de Woondienst zullen je helpen om je plek op de wachtlijst te bevestigen. Kan je op die momenten niet langskomen en wil je toch hulp?

Maak dan een afspraak bij:

Sta je op de wachtlijst voor een sociale huurwoning? Opgepast!  Rond 25 maart 2024  zal je een brief ontvangen van Woonmaatschappij VIVUS. Dat is de nieuwe organisatie waarin de sociale huisvestingsmaatschappijen ‘Mijn Huis’ en ‘Helpt Elkander’ samengebracht werden met het RSVK van Waregem. Als je in aanmerking wilt komen om in de toekomst een sociale woning te kunnen huren, moet je als kandidaat-huurder tegen uiterlijk 25 april 2024 je gegevens controleren en aanpassen of aanvullen via het nieuw centraal inschrijvingsregister (CIR).  

Zelfs als er niets veranderd is aan jouw situatie of jouw gegevens, moet je dit toch nog bevestigen. Wie dat niet doet, zal geschrapt worden van op de wachtlijst!  

Pin code van je EID kwijt of vergeten? 
Dit kan online door het invullen van je gegevens op deze website. Zorg dat je je rijksregisternummer en een e-mail adres hebt . 
Bij problemen kan je contact opnemen met de Dienst onthaal en bevolking - Oostrozebeke).