Belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk!

Gepubliceerd opdonderdag 6 mei 2021 om 16:50

Alle belastingplichtigen moeten  jaarlijkse hun belastingaangifte invullen. Als je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangt, kan dat snel gaan, en ook online via MyMinFin kan je eenvoudig je aangifte invullen. Wie wat hulp kan gebruiken, kan terecht bij de medewerkers van de FOD Financiën.

Wegens corona zullen er ook dit jaar in Oostrozebeke geen zitdagen van de belastingsdiensten worden georganiseerd.

De medewerkers van FOD Financiën bieden wel op een aantal andere manieren hulp:
  • Laat je aangifte telefonisch invullen door een expert van de FOD Financiën. Als je je aangifte vorig jaar telefonisch hebt laten invullen en je jouw telefoonnummer hebt doorgegeven, is de kans groot dat een medewerker jouw belt om hulp aan te bieden. Is dit voor 3 mei 2021 nog niet gebeurd? Dan kan je hen zelf bellen via het nummer dat je kan vinden op de bruine envelop van je belastingaangifte.
  • Je kan jouw aangifte digitaal invullen via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel! 
  • Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Surf naar MyMinfin.be en meld aan:

  • met itsme®;
  • of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Als jouw gegevens juist en volledig zijn, je moet niets doen. Je ontvangt automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening).

Zijn jouw gegevens onjuist of onvolledig? Dan moet je deze corrigeren, ofwel via MyMinfin.be, ofwel via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie of hulp nodig?

  • Raadpleeg de website van de FOD Financiën www.financien.belgium.be.
  • Neem contact op met de medewerkers van de FOD Financiën op het nummer dat op jouw aangifte vermeld wordt.

Om in de huidige context van het coronavirus jouw veiligheid te garanderen, zijn de kantoren van de FOD Financiën gesloten.

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox 

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Je kan jouw eBox activeren op www.doemaardigitaal.be. Je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer info over de eBox vind je op www.myebox.be/nl.