Bedankt!!

Gepubliceerd opdonderdag 23 sep 2021 om 15:44

Ook dit jaar ging de werkgroep ‘zwerfvuil’ van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur (Minaraad), samen met de Oostrozebeekse basisscholen, de strijd aan tegen zwerfvuil.

De opruimacties van de scholen gingen dit jaar op een andere manier door dan gewoonlijk omwille van de coronasituatie. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar gingen op zwerfvuiljacht met hun leerkracht. De kinderen van Vrije Basisschool Mandelbloesem deden hetzelfde, in kleine groepjes. Ook dit jaar haalden de leerlingen helaas keer op keer overvolle zakken met zwerfvuil en sluikstort op. Met deze opruimacties willen de werkgroep en de scholen de kinderen sensibiliseren over milieu en het zwerfvuilprobleem.

Om de scholen te bedanken voor hun inspanningen heeft de werkgroep ‘zwerfvuil’ de acties gekoppeld aan de ‘netheidsbarometer’ van OVAM. Voor de ‘netheidsbarometer’ gaan de vrijwilligers op pad met een tellertje en meten zij de vervuilingsgraad van de straten en pleinen in het centrum. Voor deze metingen ontvangt de gemeente een tussenkomst van 500,00 euro van Mooimakers. Deze som wordt vervolgens verdeeld onder de scholen, als dank voor hun inspanningen tegen zwerfvuil. De Ginsteschool kreeg daarbovenop nog een cheque van Mooimakers voor hun inspanningen via ‘Operatie Proper’.