Kalbergstraat wordt fietsstraat - Fietssuggestiestroken in de Kalbergstraat en de Rozenbergstraat

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


Om de veiligheid voor de fietser te verhogen wordt de Kalbergstraat, tussen de Rozenbergstraat en de Guido Gezellestraat, ingericht als fietsstraat. Verder worden fietssuggestiestroken aangelegd in de Rozenbergstraat tussen de Veldstraat en de Kalbergstraat en in de Kalbergstraat tussen de Rozenbergstraat en de Hoogleenstraat.

In een fietsstraat hebben de fietsers voorrang op de auto’s. Auto’s mogen de fietsers niet inhalen. De maximaal toegelaten snelheid is er 30 km/uur.

De fietssuggestiestroken hebben als doel om de rijbaan optisch te versmallen en de positie van de fietser aan te duiden. De fietssuggestiestroken zijn geen fietspaden. Ander verkeer mag ook over de fietssuggestiestroken rijden. Ze zullen okerkleurig zijn om zo het onderscheid duidelijk te maken tussen suggestiestroken en volwaardige fietspaden.

Ter voorbereiding van het inrichten van de fietsstraat werd het gemarkeerde fietspad in de Kalbergstraat verwijderd. In een latere fase zullen de markeringen voor de fietsstraat aangebracht worden en zullen de verkeersborden geplaatst worden. Ook de fietssuggestiestroken zullen dan aangebracht worden.

Bekijk alle werkzaamheden