Aperitieflezing

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


'Een jaar met Trump' door Ine Roox

Zondag 8 juli 2018 van 10.30 u. tot 12 u. in bibliotheek 't Kraaiennest

Wat niemand had voorspeld, werd waarheid: Donald Trump won in 2016 de Amerikaanse presidentsverkiezingen.  Als ooggetuige heeft Ine Roox de cruciale momenten van het eerste jaar met president Trump mee beleefd. Ze volgde de Republikeinse conventie en de verkiezingen, trok door het diepe Amerika en praatte met vele tientallen Amerikanen: van voormalige mijnwerkers tot kinderen van immigranten zonder papieren en zwarte burgerrechtenactivisten.

Op haar tocht doorheen meer dan tien Amerikaanse staten voelde Ine Roox heel wat angst, vertwijfeling, onzekerheid over de toekomst, maar ook verbetenheid en de kiem van een hevig verzet van die Amerikanen die blijven geloven in een betere en in een maakbare toekomst.

Ine Roox is sinds vijftien jaar journaliste bij De Standaard. Ze studeerde vertaalkunde en journalistiek in Antwerpen en Italiaanse taal- en letterkunde in Padua. Over haar emotionele vaderland Italië schreef ze eerder het succesvolle Italië. De schaduwkant van een zonovergoten land. Na de verkiezing van Donald Trump trok Ine Roox zes maanden lang doorheen Amerika.

Ine_Roox
Klik om te vergroten

Contactinfo

Bibliotheek 't Kraaiennest

Ernest Brengierstraat 12
8780 Oostrozebeke
bibliotheek@oostrozebeke.be
056 67 11 90
Bekijk openingsuren
Deel deze pagina
Afdrukken