Sport

Om te sporten in Oostrozebeke heb je heel wat mogelijkheden. Je kan tijdens het lopen genieten van de rust, de groene omgeving en het landschap. Hieronder alvast een overzicht van de plaatsen waar je terecht kan.

Wandelpad langs de Mandelmeersen

Genieten van de omgeving langs de Mandel, dat kan in Oostrozebeke aan de Mandelmeersen.  Dit bijvoorbeeld als onderdeel van een grotere wandeling of looproute. Het wandelpad sluit aan op het sportcentrum en is dus ideaal om te combineren met de looppiste rondom de tennisvelden.

Mandelmeersen
Klik om te vergroten

Schorspad in de Groene Long

In het centrum van Oostrozebe kan je een verkwikkende wandeling of loop doen in de Groene Long.  Er is een schorspad van 735 m lang aangelegd omheen het ganse gebied. Ook zijn er voetbaldoelen en een fit-o-meter.

groene longbert
Klik om te vergroten

Oude spoorwegbedding

De oude spoorwegbedding (lijn Anzegem-Ingelmunster) werd deels heraanlegd om het comfort van de fietser en wandelaar op dit traject te verhogen. Zo werden de aardepaden vervangen door een halfverharding en wordt het landbouw- en sluipverkeer geweerd uit deze zone. Kortom volop plaats voor de wandelaar en loper.

Ook het stuk groen kreeg een opknapbeurt en er zijn mooie vergezichten in de omgeving. Een ideaal stuk parcours om je looproute of wandeling mee aan te vullen.

Sportcentrum "De Mandelmeersen"

Uiteraard mag het sportcentrum niet ontbreken. In de sporthal kan je er terecht voor tal van activiteiten zowel aangesloten bij een vereniging als individueel. Meer info over het reserveren van een zaal is terug te vinden via deze link.

Buiten het sportcentrum kan je terecht op de looppiste van 273 m lang rondom de tennisvelden. De 3 tennisvelden zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de tennisclub. In het geval je geen lid bent dan kan je terecht in "O.C. Mandelroos" voor beschikbare velden.

looppiste
Klik om te vergroten

Hou je van skaten? Kom dan zeker de nieuwe ramp uitproberen!

skateramp
Klik om te vergroten

Het omnisportterrein is voor iedereen altijd toegankelijk. Wil je een bal? Dan kan je terecht in het gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos".

omnisportkooi
Klik om te vergroten

Contactinfo

Dienst sport

Ernest Brengierstraat 6
8780 Oostrozebeke
sport@oostrozebeke.be
056 67 11 71
Bekijk openingsuren
Deel deze pagina
Afdrukken