Ophaalkalender 2020

14/11/19

Opgelet: wijziging bedeling ophaalkalender 2020

De nieuwe ophaalkalender voor 2020 valt pas in januari 2020 in je brievenbus. De ophaaldagen voor januari 2020 kan je terugvinden op de kalender van 2019. Gooi die kalender dus nog niet weg eind dit jaar!

Tussen 15 en 31 januari 2020 valt de nieuwe ophaalkalender in je brievenbus. Hou dus zeker je brievenbus goed in de gaten! Heb je geen kalender ontvangen of kreeg je een verkeerde kalender in je bus, dan kan je bij het front office (dienst burgerzaken) van de gemeente terecht of bij I.V.I.O.

Veranderingen vanaf 1 februari 2020

De nieuwe inzamelronden voor huishoudelijk afval starten vanaf 1 februari 2020. Let op: de ophaalroutes en -momenten kunnen wijzigen. Bekijk dus zeker goed de nieuwe kalender.

De ophaaldag kan ook wijzigen voor bijvoorbeeld een feestdag. Dan wordt een vervangdag voorzien. Je kan dit altijd duidelijk terugvinden op je ophaalkalender. Volg ook steeds www.ivio.be of de facebookpagina van I.V.I.O. voor wijzigingen (bijvoorbeeld bij sneeuwval of extreme hitte).

Opgelet: plaats steeds je afval buiten de avond voor de ophaaldag vanaf 20 u. en ten laatste om 6 u. de ochtend van de ophaling. Op die manier zal je afval zeker meegenomen worden. Reden hiervoor is dat de ophaaldiensten hun ronde ook in een andere volgorde kunnen uitvoeren en dat het tijdstip van ophaling bij jou daarbij sterk kan verschillen. Tijdig buiten plaatsen is de boodschap!

Waarom wijzigen de ophaalrondes?

De bevolking neemt snel toe, de voorbije jaren kwamen er her en der heel wat woningen bij. Daar waar wijken bij komen zijn er extra ophaalpunten. Er wordt ook rekening gehouden met nieuwe verkeerssituaties, het aantal huidige ophaalpunten, de opgehaalde gewichten, het aantal af te leggen kilometers, marktdagen, e.d. De nieuwe routes moeten ook aangeleerd worden en dat vergt wat tijd. Daarom rekenen we ook graag op jullie begrip!

Recycle! app

Met de Recycle! app heb je de ophaalkalender altijd bij de hand. De app stuurt je zelfs een melding wanneer je afval buiten moet plaatsen. Daarnaast kan je ook de openingsuren van de recyclageparken en handige sorteertips vinden. Recycle! kan je downloaden via de App Store of de Google Play Store.

Deel deze pagina
Afdrukken