Bedankt!

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


18/06/19

Ook dit jaar ging de werkgroep ‘zwerfvuil’ van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur (Minaraad) - onder het motto “jong geleerd is oud gedaan” - een samenwerking tegen zwerfvuil aan met de twee basisscholen die Oostrozebeke telt.

De kinderen van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Mandelbloesem en de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de Ginsteschool hebben afgelopen schooljaar, samen met de leden van de werkgroep ‘zwerfvuil’, in totaal zes maal zwerfvuil geruimd in de ruime schoolomgeving.

Om de scholen te bedanken voor hun inspanningen heeft de werkgroep ‘zwerfvuil’ de acties gekoppeld aan de ‘netheidsbarometer’. Zij meten hiervoor vier maal per jaar de vervuilingsgraad van verschillende straten en pleinen in het centrum van de gemeente. Hiervoor krijgt de gemeente een tussenkomst van 500,00 euro van Mooimakers. Deze som wordt op het einde van het schooljaar verdeeld onder de scholen.

De Ginsteschool ging tijdens schooljaar 2018-2019 nog een verregaander engagement tegen zwerfvuil aan en schreef zich in voor ‘Operatie Proper’ van Mooimakers. Aan de hand van een actieplan gingen zij de strijd aan tegen zwerfvuil op eigen terreinen en in de buurt van de school. Daarnaast leerden de leerlingen bij over het vermijden van afval en composteren. Door hun deelname aan ‘Operatie Proper’ ontvangen zij van Mooimakers een cheque van 354,00 euro.

We wensen de scholen en de vrijwilligers van harte te bedanken voor hun inzet tegen zwerfvuil!

Interesse om mee te helpen met de opruimacties van één of beide scholen tijdens volgend schooljaar? Dat kan! Contacteer de milieudienst via milieu@oostrozebeke.be of via 056 67 11 83 voor meer informatie.

Deel deze pagina
Afdrukken