Inschrijven kunstacademie Art'Iz voor kinderen vanaf 6 jaar.

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


18/06/19

Art’Iz Izegem stapt in Oostrozebeke mee in het nieuwe decreet. Goed nieuws voor jonge kinderen.

Het nieuwe decreet kunstonderwijs bepaalt dat zesjarigen kunnen starten in het kunstonderwijs. Vorig schooljaar kon men in Oostrozebeke vanaf het tweede leerjaar in het kunstonderwijs een initiatieatelier woord en muziek volgen.
Dit proefproject was een groot succes. Vandaar dat vanaf september 2019 alle kinderen vanaf de leeftijd van zes jaar kunnen starten in de kunstacademie. Concreet wil dat zeggen dat alle kinderen die in het eerste en tweede leerjaar zitten kunnen inschrijven voor het initiatieatelier.
De meeste kinderen kiezen hun hobby na de kleuterschool. Art’Iz Izegem draagt de slogan “ Jong geleerd, oud gedaan “ hoog in het vaandel.
Natuurlijk mogen we niet vergeten te vermelden dat alle kinderen vanaf het derde leerjaar zoals vroeger kunnen starten in het muziekatelier en/of het woordatelier ( devroegere benamingmuziekonderwijs of dictie ).
Alle momenten gaan door in het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”.

Het initiatieatelier voor de zes- en zevenjarigen houdt in dat ze begeleid worden door een leerkracht woord en een leerkracht muziek. In dit atelier spelen ze met muziek en woorden. Ze zingen, bewegen, dansen en spelen toneeltjes.

Het muziekatelier voor de achtjarigen is een ontdekkingstocht doorheen de heerlijke wereld van de muziek. De kinderen leren er tal van muzikale vaardigheden zoals noten lezen, ritmiek, klanken herkennen en instrumenten bespelen.

Het woordatelier voor de achtjarigen is een ontdekkingstocht doorheen de heerlijke wereld van de taal. Je leert spreken en spelen voor een publiek. Klanken, woorden, zinnen, versje dialoogjes, toneeltjes worden door de kinderen samen met de leerkracht binnenste buiten en onderste boven gekeerd.

De ouders kunnen online inschrijven via de website www.artiz-izegem.be. Op deze website vinden ze ook alle informatie.

Ze kunnen ook terecht met hun vragen en om manueel in te schrijven op dinsdag 25 juni 2019 van 17.30 u tot 20.00 u in het gemeenschapscentrum te Oostrozebeke. Daar zullen de verantwoordelijke voor Oostrozebeke en enkele leerkrachten de ouders met plezier te woord staan. Wie niet kan aanwezig zijn en vragen heeft kan steeds terecht bij de opzichter, Paul Vankeirsbilck, op het nummer 0471 541036 of via mail paul.vankeirsbilck56@gmail.com.

Jaarlijkse brengen de leerlingen van de kunstacademie de voorstelling Art’Iz in actie. Een bomvol "O.C. Mandelroos spreekt voor zich. 
We mogen niet vergeten dat de pijlers van de Oostrozebeekse culturele verenigingen oud-leerlingen van de kunstacademie zijn.

De directeur en leerkrachten van Art’Iz Izegem nemen met een geweldige dynamiek de kinderen mee in hun verhaal.

Deel deze pagina
Afdrukken