Inspelen op nieuwe “financiele” evoluties: minder cash

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


22/03/19

Het bestuur zet in op meer elektronische betalingen. Op ieder verkooppunt (gemeentehuis, gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”, de bibliotheek en het woonzorgcentrum) is een bancontacttoestel aanwezig. Dit is kosteloos voor de klant/burger. We streven naar minder cash ontvangsten om uiteindelijk cashloos te kunnen werken binnen enkele jaren.

Oostrozebeke wil in 2019 volop inzetten op verdere digitalisatie, momenteel wordt onderzocht hoe in de toekomst de uitgaande facturen digitaal verstuurd kunnen worden. In de buitenschoolse kinderopvang “De Wiemkes” zijn digitale facturen reeds mogelijk. Voor wie dat wenst, kan er ook gewerkt worden met een domiciliëring.

Vanaf 2019 gaat het bestuur ten volle voor de digitalisatie van de inkomende facturen. Deze digitale inkomende facturen kunnen op verschillende manieren naar de gemeente en het OCMW gestuurd worden:

·Via E-mail: de facturen voor de gemeente en het OCMW worden uitgesplitst. Een factuur voor de gemeente? Stuur deze door naar gemeentefacturen@oostrozebeke.be. Een factuur voor het OCMW? Stuur deze door naar ocmwfacturen@oostrozebeke.be.

·Via Xml-bestanden: de leverancier stuurt zijn factuur via een XML bestand door.

Wie meer informatie wenst over digitalisatie, vindt deze op de website van de Vlaamse overheid: https://overheid.vlaanderen.be/e-invoicing-voor-leveranciers

INFO: dienst financiën
financien@oostrozebeke.be
tel. 056 67 11 67

Deel deze pagina
Afdrukken