Filmvoorstelling 18 februari 2019

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


31/01/19

Zin om te genieten van een ontspannende film in eigen gemeente?

Ook dit jaar organiseert de gemeentelijke seniorenraad in samenwerking met het gemeentebestuur en WZC Rozenberg 4 filmvoorstellingen in de Eenaemezaal van gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos"

Op maandag 18 februari 2019 wordt de romantische, vrolijke film "Les femmes du 6e étage" vertoond.
Inkom gratis.  Om 14 u. wordt aan de kijkers ook gratis een tas koffie aangeboden.

Parijs, 1962. Jean-Louis Joubert, een succesvolle wisselagent woont samen met zijn vrouw Suzanne en zijn twee zonen in een luxe appartement van het flatgebouw dat hij zelf bezit.
Hij is een kleurloze man die zijn makelaarskantoor strikt leidt. Zijn arrogante zonen zitten op internaat en het huishouden wordt beredderd door een Bretoense huismeid. Zo heeft zijn stijve en ietwat oppervlakkige vrouw alle tijd van de wereld voor zichzelf en haar vriendinnen.
Op een dag neemt hun huismeid ontslag. De Jouberts nemen de Spaanse Maria in dienst. Ze woont met haar vriendinnen, allemaal Spaanse dienstmeiden, in een kamertje op de zesde verdieping.
Jean-Louis ontdekt in welke povere omstandigheden de meiden leven als hij toevallig verneemt dat hun toilet stuk is. Een armzalige maar vooral wondere en vrolijke wereld gaat voor hem open. Hij komt onder de indruk van de levenskracht, eenvoud en solidariteit van de Spaanse vrouwen. Hij raakt ook gecharmeerd door de mooie Maria.

Van harte welkom!

Meer info?

056 67 11 70 of senioren@oostrozebeke.be

Deel deze pagina
Afdrukken