Ophaalkalender en Recycle! app

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


3/01/19

De ophaalkalender 2019 is in december in je brievenbus gevallen. Naast de ophaaldagen voor het huishoudelijk afval bevat de ophaalkalender ook een schat aan sorteerinformatie, handige tips en gemeentelijke informatie, openingsuren en sluitingsdagen van de recyclageparken, data voor de ophaling van grofvuil op afroep tegen betaling;...

Heb je geen ophaalkalender ontvangen? Dan verwijzen wij naar volgende mogelijkheden:

  • Download de Recycle! app van Fost Plus, Recupel en Bebat via de App store of Google Play Store. Met de Recycle! app heb je de ophaalkalender altijd bij de hand. De app stuurt je zelfs een melding wanneer je afval buiten moet plaatsen. Daarnaast kan je er ook de openingsuren van de recyclageparken en handige sorteertips vinden. Je kan ook de kalender (ICS) importeren in je google-, hotmail- of outlookagenda.
  • Raadpleeg de ophaalkalender via de IVIO-website: klik hier
  • Haal een papieren exemplaar van de ophaalkalender af bij het front office (dienst burgerzaken) van de gemeente of bij I.V.I.O. en dit tijdens de openingsuren.

Opgelet: plaats steeds je afval buiten de avond voor de ophaaldag vanaf 20 u. en ten laatste om 6 u. de ochtend van de ophaling! Op die manier zal je afval zeker meegenomen worden. Reden hiervoor is dat de ophaaldiensten hun ronde ook in een andere volgorde kunnen uitvoeren en dat het tijdstip van ophaling bij jou  daarbij sterk kan verschillen. Tijdig buiten plaatsen is de boodschap!

Deel deze pagina
Afdrukken