Tournée Minérale 2019: doe je mee?

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


22/11/18

Het was de voorbije jaren een overdonderend succes: meer dan 120 000 mensen schreven zich in voor Tournée Minérale. Dat betekent: de hele maand februari met goesting alcoholvrij houden. In 2019 loopt deze gezonde campagne opnieuw en kan ook jij er aan meedoen. Doen? Doen!

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pintje na het sporten: wij vinden dat ondertussen ‘normaal’. Toch zijn er risico’s verbonden aan alcohol, en niet alleen voor de problematische gebruikers. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen van ons lichaam. Alcohol drinken is medeoorzaak van ongeveer 200 verschillende ziekten. Relatief onschuldig is de ‘kater’. Maar slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker kunnen ook het gevolg zijn van alcohol gebruiken. Daarnaast kan je door alcohol heel wat moeilijkheden krijgen in het verkeer, op het werk en in je relaties.

Op je gezondheid

Als je meedoet aan Tournée Minérale dan krijgt je lichaam de kans om te recupereren na een jaar ‘gewoon alcohol verbruiken’. Dat heeft zo zijn voordelen. Sommige mensen slapen beter, anderen hebben duidelijk meer energie, nog anderen merken het meteen aan hun weegschaal. Veel deelnemers voelen zich gewoon stukken beter in hun vel.

Dat zijn geen loze woorden. Na de vorige editie deed de universiteit van Gent een bevraging bij de deelnemers. Daarvan antwoordde 9 op de 10 dat ze één van de genoemde voordelen aan den lijve ondervonden hadden.

Door Tournée Minérale sta je ook stil bij je alcoholgewoontes. Dat doet je beseffen hoe snel je een glas drinkt zonder erbij na te denken. Onderzoek heeft uitgewezen dat deelnemers zelfs maanden later minder drinken dan voor de campagne. Redenen genoeg dus om mee te doen. 

Organiseer je eigen Tournée Minérale-actie

Februari 2019 wordt dus opnieuw dé alcoholvrije maand. Net na januari is dat het ideale moment om te bekomen van de overdaad van de feestdagen. Maar meedoen betekent helemaal niet dat je een saaie vier weken tegemoet gaat. Integendeel. Je kan voor de bezoekers bij jou thuis creatief op zoek gaan naar smakelijke alcoholvrije drankjes. Je kan op je sportclub zorgen voor verrassende alcoholvrije proevertjes. Je kan op je werk voor de personeelsdrink een trendy mocktail workshop organiseren… Inspiratie daarvoor lees je op de website. Je eigen activiteiten kan je er natuurlijk ook op posten. Hoe meer Tournée-Minerale-activiteiten, hoe beter.

Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be

Deel deze pagina
Afdrukken