Huwelijken en echtscheidingen 2017

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


20/11/18

In 2017 werden er 23 059 echtscheidingen geregistreerd. Het aantal echtscheidingen daalde met 2,2 % ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Verder waren er in 2017
44 319 huwelijken, een lichte daling (-0,9 %) tegenover 2016.

Andere resultaten:

  • De gemiddelde leeftijd bij het eerste huwelijk neemt verder toe : 33,7 jaar voor de eerste echtgenoot en 31,4 jaar voor de tweede echtgenoot. Het leeftijdsverschil tussen het bruidspaar blijft relatief stabiel op 2,3 jaar.
  • Er waren 108 koppels die scheidden na een huwelijk van meer dan 50 jaar.
  • De maanden juli en september zijn de populairste om te trouwen. Sinds 2014 stijgt het aantal huwelijken in die twee maanden, ten nadele van augustus.
  • Het aantal huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht blijft stabiel op 2,5 % van het totale aantal. Er zijn evenveel huwelijken tussen vrouwen onderling als tussen mannen onderling. Bij de echtscheidingen tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn er nog iets meer echtscheidingen tussen vrouwen, maar hun aantal daalt, terwijl het aantal echtscheidingen tussen mannen stijgt.

Lees meer op https://statbel.fgov.be/nl waar alle statistieken van verschillende thema's aan bod komen. Dat gaat van landbouw, bevolking , werkgelegenheid,inkomens, mobiliteit, armoede, economie, ondernemingen en vastgoed. 

Deel deze pagina
Afdrukken