WO I: 't Einde

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


6/11/18

Tijdens de periode 2014-2018 werd de Groote Oorlog herdacht, ook in Oostrozebeke. Diverse werkgroepen van geëngageerde medewerkers werkten serene evenementen uit om deze oorlog te herdenken. In 2018 ronden wij deze herdenkingsperiode af met een laatste evenement: ’t Einde.

Zondag 11 november 2018

Toepasselijk op 11 november nodigen wij alle inwoners uit naar het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos” om samen de Groote Oorlog te herdenken. Een gevarieerd programma werd samengesteld. Deelname is gratis.

  • 10 u. herdenkingsmis in de Sint-Amandskerk. Kinderen van de Vrije Basisschool Mandelbloesem zorgen voor een gepaste inkleding.
    Aansluitend een herdenkingsmoment aan het standbeeld gevolgd door een wandeling door het centrum onder begeleiding van de Harmonie.
  • 11.30 u. aperitiefconcert door Terpsichore, Stone Choral society uit Engeland en Harmonie Sint-Cecilia in de Eenaemezaal van het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”.
  • 14 u. een stoet trekt door het centrum. Toneel Meer Vreugde, Toneel De Groeiende Ginste en de kindervolksdans vertolken de terugtocht van de soldaten van het front naar Oostrozebeke, de hereniging tussen soldaten, gewonden en hun families.
    Route: gemeenschapscentrum – Wielsbekestraat – Rozenbergstraat – Kalbergstraat – gemeenschapscentrum.
  • 16 u. toneelvoorstelling door Toneel Meer Vreugde en Toneel De Groeiende Ginste in de Eenaemezaal van het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”.
  • 17 u. volksfeest in de Eenaemezaal van het gemeenschapscentrum “O.C. Mandelroos”.

Om dit alles te realiseren krijgt de werkgroep steun van de Vrije Basisschool Mandelbloesem, Terpsichore, Harmonie Sint-Cecilia, Toneel Meer Vreugde, Toneel De Groeiende Ginste, kindervolksdansgroep Die Rooselaer, de Oostrozebeekse kunstkring, Femma en het gemeentebestuur Oostrozebeke.

Deel deze pagina
Afdrukken