Bewilg het landschap

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


10/10/18

Landschapszorg is een stokpaardje van het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart.
Voor het vijfde jaar op rij pakt het daarom uit met ‘Bewilg het landschap’, een actie waarbij je gratis wilgenpoten kunt verkrijgen om deze winter in je weide of landschapstuin aan te planten.
Vorige 4 seizoenen werden maar liefst 3 150 wilgenpoten uitgedeeld via de gemeenten van ’t West-Vlaamse hart en Natuurpunt.

Knotwilgen bieden heel wat voordelen: ze zorgen dat drassige weilanden droger worden, bieden een schuilplaats aan veel dieren en insecten, houden beekkanten vast, verfraaien ons landschap en ze zijn bovendien een echte houtmijn.
Een grote knotwilg levert om de 7 jaar een goeie kubieke meter hout. In de kachel zorgt dit hout voor heel wat warmte en gezelligheid op koude dagen!

Het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart zet dan ook alles op alles om deze bomen te behouden en hun aantal op te krikken.
Daarom kan je ook dit jaar weer gratis wilgenpoten bestellen. Speel het aantal en de locatie waar je ze planten zal door via de website en wij brengen je op de hoogte van de datum en locatie van afhaling in je buurt.

Meer info en bestellen? www.westvlaamsehart.be/bewilghetlandschap - 051 27 55 50.

Deel deze pagina
Afdrukken