Renovatiecoach aan zet om woningen energiezuiniger te maken

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


28/09/18

Gratis begeleiding bij de renovatie van je woning? Het klinkt velen als muziek in de oren.
Heel wat Vlamingen zitten immers met onbeantwoorde vragen over het renoveren van hun woning, en gaan uiteindelijk niet over tot renovatie omdat ze te weinig technische kennis of tijd hebben.
De renovatiecoach zet bewoners op het juiste spoor!

De gemeenten Oostrozebeke, Ingelmunster, Jabbeke, Knokke-Heist en Zuienkerke willen renovatie fors stimuleren! Samen hebben ze een renovatiecoach aangeworven die de bewoners zal begeleiden tijdens het traject.
Die coach maakt onder meer een gedetailleerd renovatieadvies op met een duidelijk stappenplan, vraagt offertes aan en helpt bij het maken van de juiste keuzes.
De renovatiecoach wil vooral 60-plussers in oudere woningen begeleiden, maar het spreekt voor zich dat iedereen die zijn of haar woning wil renoveren aanspraak maakt op gratis advies.

Burgemeestersconvenant

In 2015 hebben 35 steden en gemeenten uit het WVI-werkingsgebied het Burgemeestersconvenant ondertekend. Daarin verbonden ze zich ertoe om tegen 2020 20 % minder CO2 uit te stoten dan in het referentiejaar 2011.
Om deze doelstelling te behalen slaan de gemeenten Ingelmunster, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostrozebeke en Zuienkerke de handen in elkaar. Intergemeentelijk samenwerken loont!
Zo beslisten ze om gezamenlijk een renovatiecoach aan te werven die de inwoners kan ontzorgen tijdens het renovatietraject.

WVI fungeert als gangmaker voor gemeenten die een lokaal energie- en klimaatbeleid op poten zetten. Zo heeft WVI de groep gemeenten begeleid bij het uitwerken van het duurzaam energieactieplan. Nu willen de gemeenten ook daad bij het woord voegen. Ze willen meer inwoners aanzetten tot een grondige energetische renovatie van de woning dankzij een renovatiecoach. In de praktijk gaat de groep gemeenten met WVI over tot een structureel samenwerkingsverband via een kostendelende vereniging (KDV). Zo kan ‘eenvoudig’ personeel gedeeld worden.

Interesse?

Heeft u interesse in dit aanbod? Neem dan contact op met de gemeentelijke milieudienst: milieu@oostrozebeke.be of 056 67 11 83.

Deel deze pagina
Afdrukken